Ses Banyosu Nedir?

Uzun süreli rahatlama yaşamanızı sağlamayı amaçlayan "ses banyosu" olarak bilinen duyusal deneyim sırasında gonglar, Tibet kaseleri, çanlar ve diğer enstrümanların ses frekansları kullanılır.

Uzun süreli rahatlama yaşamanızı sağlamayı amaçlayan "ses banyosu" olarak bilinen duyusal deneyim sırasında gonglar, Tibet kaseleri, çanlar ve diğer enstrümanların ses frekansları kullanılır. Kısacası ses banyosu, insanı derinlemesine kaygılardan, endişelerden, korkulardan arındırmasını sağlıyor.

Ses banyosu ile beyin dalgaları, bazı enstrümanlar, özellikle simya kristal şarkı söyleyen kaseler çalındığında çift perdeli vuruşlardan etkilenir. Gün boyunca yaptığımız aktiviteler beyin dalgalarımızda değişikliklere neden olur ve çeşitli beyin dalgaları çeşitli amaçlarla çalışılır.  Araştırmalara göre ses titreşimleri ve frekansları vücudumuz ve beynimiz ile stres durumunu azaltacak şekilde iletişim kuruyor. Böylece belirli ses frekansları ile sinir sistemi sakinleştirilebilir.

Ses Banyosu Neyi Amaçlıyor?

Ses banyosuna girdikten sonra bir yoga matı üzerinde oturabilir veya uzanabilir ve oldukça ferahlık sağlayan alanda 60-90 dakika dinlendirici ses frekanslarını dinleyebilirsiniz. Deneyimi daha da sıcak hale getirmek için battaniye, yastık, göz yastığı ve diğer parçaları kullanabilirsiniz. Size en çok neyin hitap ettiğini de seçebilirsiniz. Ses banyoları bireysel veya grup halinde olabiliyor. Ek olarak, bazıları uygulamanın daha net veya daha içe dönük olmalarına yardımcı olduğunu bildiriyorlar. Bu nedenle, bu tür bir banyo yaptıktan sonra gece kesinlikle iyi uyuyabilirsiniz. Kimileri, sağlıklı bir banyo yaptıktan sonra uçacakmış gibi hissettiklerini söylüyor. Uzmanlar bu duruma  teta beyin dalgası diyorlar.

Ses Banyosu Ne Gibi Faydalar Sunuyor?

Araştırmalara göre, ses banyosu stres ve kaygıyı yok ediyor. Ses banyosundaki mediaktif güçlü etki ettiği için insanı dindirebiliyor. Bu sayede, otonom sinir sistemi de yavaşca parasempatik oluyor. Böylece, ses banyosu kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olsa da ruh haliniz değişebilir. Psikolojik duyguların dengesizliğini gidermesini sağlıyor.

Ses Banyosu Güvenli Mi?

Ses banyosunun fazla olumsuz yönleri olmasa da, herkes bundan keyif almayacaktır. Bazı enstrümanların yüksek sesleri, hassas işitenler için çok fazla olabilir. Profesyonellerin söylemlerine göre, ses banyosundan sonra eve dönmeden önce topraklamanın iyi olacağını belirtiyor.  Eğer ki, ses banyosuna karşı korkunuz bulunuyorsa ya da sağlık problemi yaşıyorsanız, öncesinde mutlaka bir uzmana danışmanız size fayda sağlayacaktır.