Dünyada Sanatsever Şehirleri Hangileridir?

Dünyanın birçok şehrinin müzeleri, sokak sanatı ve mimarisi sanatseverlerin ilgisini çekiyor. Sizler de sanata karşı ilgi duyuyorsanız işte, dünyada sanata önem veren şehirlerin listesi.

Dünyanın birçok şehrinin müzeleri, sokak sanatı ve mimarisi sanatseverlerin ilgisini çekiyor. Sizler de sanata karşı ilgi duyuyorsanız işte, dünyada sanata önem veren şehirlerin listesi.

Avusturya, Viyana Şehri

Avrupa'nın ortasında büyük bir sanat eseri gibi yükselen Viyana, pek çok tarihi olaya ev sahipliği yapmıştır. Bunların yanı sıra sanatçılar, geniş bir tarihi eser koleksiyonuna ev sahipliği yapan kentten ilham almıştır. Alplerin hemen yanında kurulmuş olan Viyana, Beethoven, Mozart, Schubert gibi müzisyenleri yetiştirmiştir. Bu sayede klasik müziğin gelişimine tanık olmuştur.

İngiltere, Londra Şehri

Londra, yılın hangi döneminde olursa olsun, tiyatroları, oyunları, sergileri ve konserleriyle sanatçıları cezbeden, sanatı canlı tutan bir şehir. Victoria ve Albert Müzeleri, dünyanın en önemli sanat eserlerini barındıran National Gallery'de yer almaktadır. Londra, Old Spitalfields Market ve Camden Market gibi açık hava pazarları, sanatın çeşitli alanlarında tanınmış isimlerin eserlerini içinde barındırıyor.

Almanya, Berlin Şehri

Berlin, binlerce önemli müzeleri kendi içinde bulunduruyor. Dünya Savaşları gibi tarihi olayların ortasında yer alması nedeniyle şehir artık sanatıyla tanınmaktadır. Özellikle genç sanatçılar için sokak sanatı denilince akla gelen şehirlerden biri olan Berlin popüler bir destinasyondur. Şehir yıl boyunca çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapar ve çok sayıda galeri ve müzeleri mevcuttur.

Türkiye, İstanbul Şehri

Pek çok tarihi olayda ön plana çıkan İstanbul şehri, inanılmaz derecede uzun geçmişinden büyük ölçüde etkilenen sanat eserleriyle doludur. Neredeyse tüm sanat dallarının Doğu-Batı sentezi sergilediği İstanbul'da, şehrin sanat ortamının kapsamlı bir haritası bulunabilir. İstanbul, hem modern hem de geleneksel sanatların icra edilmesi nedeniyle dünyanın her yerinden sanatçıları ve sanatseverleri bir araya getiriyor.

ABD, New York Şehri

Farklı bir nüfusa sahip bir şehir olan New York'ta, çeşitli sanatsal türlerde sanat eserlerini görmek mümkündür. Sanat alanında seçkin bir tarihe sahip olan ve dünyanın en paha biçilmez sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapan şehir, sanatseverlerin gözdesi haline gelmiştir. Amerikan Doğa Tarihi Müzesi ve Metropolitan Sanat Müzesi şehrin en bilinen müzeleridir. Bu müzeler büyüleyici atmosferlerinin yanı sıra eğitici nitelikleri de bulunuyor.