En İlginç Geleneklere Sahip Ülkeler

Dünyanın en ilginç kültürlere sahip ülkeler toplumsal bir anlamı olduğu düşünülür ve adı geçen ülkeleri ziyaret ettiğinizde bazılarına yine de rastlayabilirsiniz. İşte, en ilginç geleneklere sahip birkaç ülke...

Dünyanın en ilginç kültürlere sahip ülkeler toplumsal bir anlamı olduğu düşünülür ve adı geçen ülkeleri ziyaret ettiğinizde bazılarına yine de rastlayabilirsiniz. İşte, en ilginç geleneklere sahip birkaç ülke...

Japonya, Seppuku

Harakiri adına gelen bu uygulama, Japon halkının yenilgiyi kabul etmediğini ve bu yenilgiye uğramaktansa ölmeyi tercih ettiğini ifade eder. Kendi kendini öldürme bugün bu ülkede, kişinin onurunu korumak ve yenilgiyi önlemek için hala devam etmektedir.

Çin, Ağlayan Gelinler

Çin'de gelinlerin nikahtan önce durmadan ağlaması adettendir. Bu hem bir gelenek hem de düğün planlama sürecinin parçası olmaktadır. Gelinin kendi ailesinin evine olan bağlılığının bununla sembolize edildiği düşünülmektedir.

Danimarka, Tarçın Dökme

Danimarka'da 25 yaşında hala bekar olan genç yetişkinlerin üstüne tarçın dökümü yapılır. Erkek ya da kadın bir genç bekarken 30 yaşına gelirse bu kez biber döktürürler.

Hindistan, Bebek Atma

500 yıl öncesinden beri, Hindistan'da bebekleri yüksek tapınakların tepesinden aşağısında yaydığı geniş bir örtünün üzerine atmak bir gelenek olmuştur. Aralık ayının ilk haftasında yeni doğan bebeklere şans, sağlık ve mutluluk getirmesi amacıyla gerçekleştirilir.

Endonezya, Diş Dolgusu

Bali'de dünya evine girmek isteyenler, dişlerine dolgu yaptırma geleneğini sürdürüyor. Hem erkek hem kadın düğünden önce iki dişine dolgu yaptırır. Bu, kıskançlık ve açgözlülük gibi durumlardan uzak kalmasına yaradığına inanılıyor.

Çekya, Bira Havuzları

Çoğu Çekyalı, biranın hem fiziksel hem de zihinsel olarak sağlıklı olduğuna inanır. Bu nedenle, ülke genelinde "bira havuzları" vardır ve Çekler, burada duş almayı veya eğlenmeyi adet haline getirmişlerdir.

Madagaskar, Ölülerle Dans

Madagaskar'da ölülerle dans etme geleneği en ilginç ve en tuhaf gelenekler arasında yerini alıyor. Aileler, her yıl müzik eşliğinde kutlanan Famadihana festivalinde ölen sevdiklerini mezarlardan çıkarıp onlarla dans ediyor. Seçilen bir kabile tarafından yaptırılan bu gelenek, ölüleri onurlandırmak için yaptıklarını söylüyorlar.

Tayland, Maymunlara Hizmet

Her yıl, Bangkok'a yakın bir şehrin içinde, tuhaf ama eğlenceli Maymun Festivali'ne ev sahipliği yapar. Özellikle turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bu festivalde 3 bin maymun ziyafet sofrası hazırlanıyor.  İnsanlar, maymunlara sundukları çeşitli meyvelerin yemesini keyifle izliyorlar. Bu sevimli gelenek, her yıl renkli bir tablo oluşturuyor.