Türkiye'nin İlgi Çeken Gölleri

Doğal göller söz konusu olduğunda Türkiye coğrafi olarak aranan bir yerdir. Zamanı geçici olarak yavaşlatmak ve karmaşadan kaçmak için göl kenarında bir tatil yapmak yaz ayları zamanlarında vazgeçilmez oluyor.

Doğal göller söz konusu olduğunda Türkiye coğrafi olarak aranan bir yerdir. Zamanı geçici olarak yavaşlatmak ve karmaşadan kaçmak için göl kenarında bir tatil yapmak yaz ayları zamanlarında vazgeçilmez oluyor. İşte, Türkiye'nin en güzel ve en etkileyici göllerin listesi...

Burdur, Salda Gölü

Burdur ili sınırları içerisinde yer alan en etkileyici göl, Salda Gölü'dür. Yeşilova'ya çok yakındır ve  "Türkiye'nin Maldivleri" yakıştırması yapılmaktadır. Salda Gölü'nün bir diğer dikkat çekici özelliği ise derinlik ve saflık açısından birçok göl arasından önden gelmektedir.

Van, Van Gölü

Türkiye'nin en büyük gölü arasında yer alan Van Gölü,  sodalı yapısıylı da herkesin dikkatini çekmektedir. Bunun yanı sıra, dünyanın en iyi soda gölleri arasında yerini almıştır. Nemrut Dağı'nın patlamasıyla Van Gölü adı verilen volkanik bir set göl olarak ortaya çıkmıştır. Vanlılar burayı göl olarak görmek yerine deniz olarak görüyor. Ayrıca, Van Gölü'nde inci kefali olduğu için balık tutabilir ve su sporları yapılabilir.

Bolu, Abant Gölü

Karadeniz'de yer alan Bolu'daki Abant Gölü ile İstanbul arası yaklaşık 275 km'dir. Bu nedenle, hafta sonu İstanbullular Abant Gölü'nü genellikle arzu edilen bir kaçış yeri olarak görüyorlar. Türkiye'nin başkenti olan Ankara halkı içinde kaçış yeridir. Hem flora hem de fauna açısından oldukça zengin olan bölge, yaklaşık 35 yıldır tabiat parkı olarak kullanılıyor. Böylece, Abant Gölü özenle korunmaktadır. Sakinlik ve huzur isteyenler için mükemmel bir lokasyon olan Abant Gölü, özellikle sonbahar aylarında oldukça eşsiz bir deneyim sunuyor.

Ardahan, Çıldır Gölü

Kars ile Ardahan sınırları içerisinde yer alan Çıldır Gölü,  Doğu Anadolu Bölgesi'nin ikinci büyük gölüdür. Bölgede pek çok balık türlerine ev sahipliği yapması göz önüne alındığında, burada balıkçılık faaliyeti oldukça aktiftir. Balıkçılık, yerel halkın çoğu için  gelir kaynağıdır. Çıldır Gölü, kış aylarında tamamen buz kaplıyor. Bu sayede göl üzerinde de paten aktivitesi yapılıyor.

Konya, Meke Gölü

Konya'nın bir parçası olan Meke Gölü, milyon yıllar önce bir patlama sonucu oluşmuştur. Göl, hem yurt içi hem de yurt dışı gezginler için her zaman popüler bir destinasyon olmuştur, ancak son zamanlarda kuruma sorunu ortaya çıkartmışsa da, göle olan ilgi azalmadı.