İstanbul'da Gezilmesi Gereken Müzeler

İstanbul, kendine özgü muhteşem güzelliklerini hemen hemen her medeniyetin kalıntılarıyla birleştirerek, tüm ziyaretçilerin dikkat çekecek çok sayıda turistik cazibe merkezi ve göz alıcı etkinlikler sunmaktadır.

İstanbul, kendine özgü muhteşem güzelliklerini hemen hemen her medeniyetin kalıntılarıyla birleştirerek, tüm ziyaretçilerin dikkat çekecek çok sayıda turistik cazibe merkezi ve göz alıcı etkinlikler sunmaktadır. Bunların başında özgün fikirleri ile her yaştan ziyaretçiyi kendine çeken müzeler gelmektedir.  İstanbul'un mutlaka görülmesi gerekenler sıra dışı müzeleri ziyaret etmek ister misiniz? İşte, İstanbul'un en güzel müzeleri...

Hisart Canlı Tarih Müzesi

Müzeyi kuran Nejat Çuhadaroğlu’nun koleksiyonculukla başlayan hobisi zamanla müzeciliğe doğru genişledi. Bu hobi tarihe ışık tuttu. 15. ve 20. yüzyıl Osmanlı zamanlarına ait eserler yer almaktadır. Ayrıca, müzeyi ziyarete gelen kişilerde belirli çalışmalara katılabiliyorlar. Müze alanında yer alan mankenler ve diyoramalar da sergi alanına unutulmazlık katan bir diğer önemli unsurdur.

İstanbul Oyuncak Müzesi

Şair ve yazar Sunay Akın, 18. yüzyıldan günümüze uzanan bir oyuncak koleksiyonuna ev sahipliği yapan İstanbul Oyuncak Müzesi'ni kurmuştur. Oyuncak Müzesi, hayatın eğlenceli tarafını deneyimlemek isteyenler için çeşitli seçenek şansı veriyor. Oyuncak denilince akla ilk olarak çocuklar gelse de müzede her yaş grubuna yönelik etkinlikler bulunuyor.

Çikolata Müzesi

Artık çikolata tutkunlarının yanından ayrılmak istemeyeceği bir müze var. Çikolata Müzesi, girdiğiniz andan itibaren gözlerinizi kamaştırıyor, yaşı kaç olursa olsun damak zevkine ve sanatsal duyarlılığına güvenen herkese hitap edecek bir alandır. Müzede önemli sanat eserleri, masallardaki kurgusal karakterler ve efsanevi figürlerin heykelleri çikolatadan yapılmış ve sergileniyor. Çikolata Müzesi'ni oluşturan sayısız bölüm, çeşitli çikolata bazlı nesnelerin eklenmesiyle zenginleştirilmiştir.

Hababam Sınıfı Müzesi

Yeşilçam dönemin unutulmaz filmleri arasında Hababam Sınıfı filmi ilk sıralarda yerini alıyor. İstanbul'da doğa gezisi yapacağınız sırada, Adile Sultan Kasrı'nda, Hababam Sınıfı Müzesi'ni görebilirsiniz. Rıfat Ilgaz’ın kaleminden çıkan Hababam Sınıfı romanı, usta sinemacı Ertem Eğilmez tarafından sinemaya taşımıştır. Daha yakından bakmak isteyenler için, dizinin ana mekânı olan okul müze işlevi görüyor. Filmden sahneleri gösteren afişlerle çevrili müze, o dönemin büyük tarihine yolculuk yapabileceksiniz.

Karikatür Ve Mizah Müzesi

Karikatür ve Mizah Müzesi, tarihsel karikatür örnekleri, erken dönem karikatür girişimleri ve karikatürün çağdaş kültürdeki yeri ve önemine göre çeşitli bölümler halinde düzenlenmiştir. Ayrıca karikatürlerin ilk örneklerinde karikatüristlerin eserlerinde tasvir etmeyi seçtikleri konu ve tarihlerde yer alıyor.