Türkiye'de Gezilecek Yerler

Türkiye'de görülecek çok çeşitli yerler bulunmaktadır. Her şehir ve bölgede farklı doğa harikaları, gelenekler, kültürler ve mutfaklar vardır.

 

Türkiye'de görülecek çok çeşitli yerler bulunmaktadır. Her şehir ve bölgede farklı doğa harikaları, gelenekler, kültürler ve mutfaklar vardır. Gittiğiniz her yerde tarihi mekanlarını keşfedebileceğiniz veya doğal güzelliklerinin tadını çıkarabileceğiniz bir yer bulabilirsiniz. Peki, Türkiye'de gezilecek yerler neresi? Gelin, hep beraber bakalım...

Antalya, Aspendos Antik Tiyatrosu

Aspendos Antik Tiyatrosu, Romalılar yapmıştır ve Serik'e yaklaşık 8 kilometre uzaklıktadır. 2. yüzyılda inşa edilmiştir. Anadolu'da Roma inşaatının başlamasından bu yana sahnesini bozulmadan korunmuştur.  Sonuç olarak, Antalya'nın turistik noktalarından biridir. 12.000 kişi kapasiteli tiyatroda halen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali düzenlenmektedir.

Mersin, Kız Kalesi

Sayısız efsaneyle çevrili Kız Kalesi, denizden 600 metre açıkta bir ada üzerine inşa edilmiş. Kalenin sekiz burçla güçlendirilmiş avlusunda bir kilise ve bir sarnıç yer alır.  Kız Kalesi Plajı'nda deniz keyfi yaptıktan sonra balıkçı tekneleriyle kaleyi gezebilirsiniz.

Isparta, Eğirdir Gölü

Türkiye'nin büyük tatlı su gölleri arasında olan Eğirdir Gölü'nün derinliği  ortalama 12 metre. Göl çevresinde plajlar, gün boyu farklı manzaralar sunan elma ve şeftali bahçeleriyle kaplıdır. Göl çevresinde denize girmek için en güzel iki plaj, istasyon mahallesinde yer alan Altınkum Plajı ve gölün kuzeybatı köşesinde yer alan Bedre Plajı'dır.

Adana, Taşköprü

Seyhan Nehri'nin kıyısında bulunan Taşköprü, Seyhan ve Yüreğir'in birleşmesiyle oluşmuştur. Roma imparatoru Hadrianus tarafından yaptırıldığına inanılan köprü, birçok medeniyetin yer aldığı Adana'nın simgesidir. 19 metre uzunluğundaki köprünün 14 kemeri ayaktadır. Yıllar içinde çok sayıda tadilattan geçen köprüyü bugün hala insanlar kullanıyor. Taşköprü, bu özelliği nedeniyle dünyada halen hizmette olan en eski köprülerinden biri olmasıyla ünlüdür.

Kars, Ani Harabeleri

Ani Antik Kenti'nin günümüze ulaşan kısmı Ani Harabeleri olarak bilinir ve Kars merkeze yaklaşık 45 kilometre uzaklıktadır. Tarihi metinlerde beşinci yüzyılda adı geçen ve bunun yanı sıra Ani Harabeleri'n tarihi Tunç ve Demir Çağlarına uzandığı da söylenenler arasındadır.

Erzurum, Tortum Şelalesi

Tortum şelalesi 21 metre genişliğinde ve 48 metre yüksekliktedir. Bu yükseklikte, dünyanın en yüksek şelalelerinden biridir. Tortum Deresi'nin aktığı vadi heyelanlarla kapanmış, şelalelerden gelen sular çağlayanlarla gökkuşağı oluşturuyor.