DİLAN POLAT: GİZEMLİ İTİRAFÇIDAN ŞOK İTİRAFLAR

Dilan ve Engin Polat'ın tutuklanmasına yol açan gelişmelerde itirafçının rolü büyük.

Asıl Darbe İtirafçıdan

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklanmasına neden olan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Show Haber'in aktardığına göre, çiftin avukatı Ahmet Gün'ün tasfiye edilen şirketleri üzerinden yapılan usulsüzlükler, soruşturmanın seyrini değiştirdi. İtirafçının, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunda kritik bilgiler sağladığı ve 250 milyon TL'nin aklanmış olabileceği iddiası, tutuklamalarda belirleyici oldu.

Tutuklamalara Sebep Olan İtiraflar

Soruşturma kapsamında, Dilan Polat'ın Ankara'daki bir şubesinden yapılan 1 milyon 800 bin TL'lik şüpheli para transferi banka görevlilerinin dikkatini çekti. Bu gelişme üzerine 4 kişi gözaltına alındı ve yapılan incelemeler sonucunda medikal şirketi sahibi dahil 5 şüpheli adliyeye sevk edildi, bunlardan 2'si tutuklandı.

Silinen Mesajlar ve Gizli Talimatlar

Gazeteci Murat Ağırel'in ifşa ettiği bilgilere göre, 'Mistik' lakaplı Mustafa Özalp'ın geçmişte sanal bahis suç kaydı bulunuyor. Özalp, iç mesajlaşma programını kendisinin hazırladığını ve aldığı talimatlar doğrultusunda tüm yazışmaları sildiğini, bazı kişileri bu programdan çıkardığını itiraf etti.