ENGİN POLAT HER ŞEYİ ANLATTI

Engin Polat ifadesinde milyonluk harcamaları 'ihtiyaç' ve 'harçlık' olarak açıkladı.

Dilan Polat soruşturması kapsamında, Sıla Doğu'nun telefonunda yapılan bilirkişi incelemesi sonucunda elde edilen veriler dosyaya eklendi. Doğu'nun, sahte fatura temini konusundaki konuşmalarının kayıtlara geçtiği görüldü. Ayrıca, Engin Polat'ın ifadesinde tüm detayları itiraf ettiği ve soruşturma dosyasına yansıdığı belirtildi.

ENGİN POLAT'IN DUDAK UÇUKLATAN İFADESİ

Engin Polat, kara para aklama ve diğer suçlamalarla ilgili soruşturmada verdiği ifadede, banka hareketlerinin tamamının yasal olduğunu savundu. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Engin Polat, MASAK raporunda yer alan ve eşi Dilan Polat'a gönderdiği 2 milyon lira için "karımın ihtiyaçları" ifadesini kullanırken, kardeşine ve babasına gönderdiği toplamda 25 milyon liralık meblağı da "harçlık" olarak tanımladı.

TİCARİ FAALİYETLER VE HARCAMALAR

Engin Polat, 16 gayrimenkul ve 24 aracın ticari kazançlarıyla alındığını iddia etti. Ayrıca, banka hesaplarındaki hareketlerin ve paraların ticari faaliyetlerden elde edilen gelirler olduğunu, yıllık artışların işlerin büyümesi ve enflasyon artışından kaynaklandığını belirtti.