ATEŞKES BİR GÜN DAHA UZATILDI

İsrail ve Hamas, insani krizin ağırlaştığı Gazze'de devam eden çatışmaların ardından ateşkesi bir gün daha uzattı. İki tarafın bu kararı, rehine serbest bırakılması ve insani durumların iyileştirilmesi amacıyla alındı.

İsrail ve Hamas, Gazze'de yaşanan insani krizi azaltmak ve daha fazla rehine serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla ateşkesi bir gün daha uzattı. Bu karar, iki tarafın da yaptığı açıklamalarla duyuruldu. İsrail ordusu, daha fazla rehinenin serbest bırakılması için ateşkesin devam edeceğini açıklarken, Hamas ise ateşkesin yedinci gün için uzatılması konusunda anlaştıklarını bildirdi.

AKSA TUFANI OPERASYONU VE KARŞILIKLI SALDIRILAR

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna İsrail, Gazze'yi vurarak karşılık vermişti. Bu süreçte Gazze'de yaşanan aralıksız saldırılar sonucu insani kriz her geçen gün kötüleşirken, uluslararası toplumdan ateşkes çağrıları yapılmıştı.

ATEŞKES BİR GÜN DAHA UZATILDI

ATEŞKES SÜRECİ VE ESİR TAKASI

İlk ateşkes kararı, geçtiğimiz hafta alınmış ve bu süreçte ilk esir takasları gerçekleştirilmişti. Daha sonra ilan edilen dört günlük ateşkes iki gün daha uzatılmıştı. Bugün ise ateşkesin bir kez daha uzatıldığı açıklandı.