SELİN CİĞERCİ VE GÖKHAN ÇIRA'YA SORUŞTURMA ŞOKU

Sosyal medya fenomenleri üzerindeki baskı artıyor. Dilan ve Engin Polat'ın tutuklanmasının ardından, şimdi de Selin Ciğerci ve Gökhan Çıra hakkında soruşturma başlatıldı.

KARA PARA AKLAMA SORUŞTURMASI GENİŞLİYOR

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından, sosyal medya fenomenleri üzerindeki denetimler sıkılaştırıldı. Kara para aklama iddiaları gündeme gelince, göz alıcı yaşam tarzlarıyla tanınan 14 fenomenin mal varlıklarına el konulduğu bildirildi.

AĞIREL'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

Bu soruşturmanın detaylarını takip eden gazeteci Murat Ağırel, son gelişmeleri kendi sosyal medya hesabından paylaştı. Ağırel, "Selin Ciğerci ve Gökhan Çıra hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını öğrendim." şeklinde bir açıklama yaptı.

CİĞERCİ'DEN ÖNCEKİ AÇIKLAMALAR

Selin Ciğerci, kara para aklama iddiaları sonrasında belgelerle açıklamada bulunmuştu. Ciğerci, bir yayında servetinin her yerde tartışılmasına yönelik "Tüm gelirimi açıkladım ya beni kaçırırlarsa" şeklinde konuşmuştu.

Ciğerci, evini ve arabalarını satın aldığı dönemde doların 5-6 lira olduğunu belirtti ve "Ben 50 milyona yakın vergi ödemişim zaten, kazanmışım, o zaman da diyordum" ifadelerini kullandı. Kendisine matine yapması için 500 bin lira teklif edildiğini, ancak iş kadını olarak kariyerine devam etmeyi tercih ettiğini açıkladı. "Öyle bir serveti var ki 7 sülalesine yeter, çalışmasına gerek yok" şeklindeki bir soruya karşılık olarak "Ya şimdi beni kaçırırlarsa ne yapacağım. Cirolarımı paylaşmak zorunda kaldım. Benim babam da iş insanı" demişti.