FENOMENLERİN MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Dilan-Engin Polat davasına dahil edilen 12 fenomen ve Öz çiftinin tüm mal varlıklarına el konulması Türkiye'nin gündemine oturdu.

KARA PARA SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME

Kamuoyunun bir süredir yakından takip ettiği ve Dilan-Engin Polat davasına bağlantılı olarak gündeme gelen fenomenler Eylül Öztürk, Feyzanur Başar, İlayda Topal, İlke Elagöz, Kadir Yiğit, Merve Nur Korkut, Muhammed Oğuz Başar, Murat Yiğit, Nurgül Yiğit, Tolunay Topal, Tuğba Demirhan, Yavuz Selim Korkut ve Tayyar-Özlem Öz çiftinin mal varlıklarına el konuldu.

ÖZ ÇİFTİ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA

24 Kasım'da Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. Çift hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Vergi usul kanununa muhalefet' ve 'Malvarlığı değerlerinin gayri meşru kaynağını gizlemek' gibi suçlamalar bulunuyor. Ayrıca, Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz'ün yanı sıra Özlem Öz'ün annesi hakkında da yurt dışı çıkış yasağı verildiği bilgisi paylaşıldı.

FENOMENLERİN MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

DİLAN-ENGİN POLAT DAVASININ SEYRİ

Bu soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlarda Dilan Polat, eşi Engin Polat ve 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para transferi yapıldığı belirlenmişti. Bu para, Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul'de toplanarak gayrimenkul ve araç alımlarında kullanıldığı tespit edilmişti.

TUTUKLAMALAR VE KAYYUM ATAMALARI

Soruşturma kapsamında, Dilan Polat, Engin Polat ve diğer şüphelilerden 16'sı tutuklanırken, 27 şirkete kayyum atanması kararı verilmişti.