SIMPSONLAR’IN 2023 TAHMİNLERİ SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Üç on yılı aşkın bir süredir popülerliğini koruyan ve kehanetleriyle bilinen The Simpsons (Simpsonlar), 2023 yılında da bir dizi çarpıcı tahminle gündemde. Dizi, Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilmesi, Lady Gaga'nın Super Bowl performansı ve koronavirüs salgını gibi olayları geçmişte doğru tahmin etmesiyle ünlü. İşte 2023 yılında Simpsonlar'ın gerçekleştiği iddia edilen tahminleri...

BARBİE ÇILGINLIĞI VE GRETA GERWIG BENZERLİĞİ

Simpsonlar, “Lisa Malibu Stacy'ye Karşı” bölümünde, Malibu Stacy bebeğine feminist bir mesaj taşıması için yapılan çağrıyla dikkat çekiyor. Bu sahne, Greta Gerwig'in gerçek hayattaki duruşuyla benzerlik gösteriyor.

SIMPSONLAR’IN 2023 TAHMİNLERİ SOSYAL MEDYAYI SALLADI

TWITTER'IN YENİDEN MARKALANMASI

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından, sosyal medya platformunun 'X' olarak yeniden markalanması, Simpsonlar'ın 2012'deki bir bölümünde Homer'ın telefonunda görülen uygulama ile benzerlik taşıyor.

SIMPSONLAR’IN 2023 TAHMİNLERİ SOSYAL MEDYAYI SALLADI

RADYOAKTİF BALIK OLAYI

Japonya Başbakanı Fumio Kishida'nın Fukushima sahilinde radyoaktif suya maruz kalmış balık yemesi, Simpsonlar'daki bir bölümde Bay Burns'ün üç gözlü radyoaktif bir balık yediği sahne ile paralellik gösteriyor.

SIMPSONLAR’IN 2023 TAHMİNLERİ SOSYAL MEDYAYI SALLADI

TAHTA KURUSU İSTİLASI

Simpsonlar, 24. sezonun "Ucuz Kürsü Romanı" bölümünde, ABD, İngiltere ve Fransa'daki tahta kurusu istilasını öngörmüş gibi görünüyor.

TİTANİK DENİZALTI TRAJEDİSİ

Titanik enkazına sefer yaparken kaybolan Titan denizaltısının hikayesi, Simpsonlar'ın 2006 yılında yayınlanan bir bölümündeki su altı hazine turu ile benzerlik taşıyor.

TRUMP'IN TUTUKLANMASI

Simpsonlar, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın tutuklanmasıyla ilgili bir tahminde bulunmuştu. Dizi, "Lisa Malibu Stacy'ye Karşı" bölümünde bu öngörüyü dile getirmişti.

Bu tahminler, Simpsonlar'ın kehanetlerine olan ilgiyi bir kez daha artırarak, sosyal medyada geniş yankı buldu.