ATATÜRK'Ü ANLARKEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Ünlü Türk bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör, Halk TV'de yayınlanan “Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar” programında Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatırken duygusal anlar yaşadı. Şengör, dedelerinin "Biz vatan kaybetmiş insanlarız. Atatürk bize bir vatan hediye etti." sözlerini aktarırken gözyaşlarını tutamadı.

Celal Şengör, canlı yayında yaptığı konuşmada, ailesinin Rumeli kökenli olduğunu ve dedelerinin Atatürk'ün Türkiye'ye kazandırdıklarına dair sözlerini aktardı. "O vatana sahip çıkalım" ifadesiyle duygularını dile getiren Şengör, vatana olan saygı ve minnetin önemini vurguladı. Atatürk'ün, Anadolu köylerinin ve insanlarının durumunu iyi bildiğini, Türk kimliğine ve değerlerine sahip çıkan bir lider olduğunu belirtti.

ATATÜRK'Ü ANLARKEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

"ATATÜRK'ÜN DEDİKLERİ HAYAT ANSİKLOPEDİSİ GİBİ"

Şengör, Atatürk'ün sözlerinin ve yaklaşımlarının, hayatın bir ansiklopedisi gibi olduğunu ifade etti. Atatürk'ün Anadolu'nun gerçeklerini, insanlarının durumunu ve ihtiyaçlarını çok iyi bildiğini, bu bilgiyle hareket ettiğini vurguladı. Ayrıca, Atatürk'ün Türkiye'yi ne şartlarda kazandığını ve vatanı gelecek nesillere nasıl bırakılması gerektiğini hatırlatma önemine değindi.