DİLAN VE ENGİN POLAT'TAN CEZAEVİNDEN ORTAK MEKTUP

"Cezaevi Hayatımız" Başlığı Altında Dilan ve Engin Polat'tan Duygusal Mektup

 

Sosyal medya fenomenleri Dilan Polat ve Engin Polat'ın cezaevi yaşamına dair yazdıkları ortak mektup, kamuoyunun dikkatini çekti. Fenomen çift, yaşadıkları zorlukları, umutlarını ve cezaevi koşullarını anlattıkları bu mektupla, adeta içlerini döktü.

CUMHURBAŞKANI VE ADALET BAKANINA MEKTUP

Dilan Polat, mektupta, Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanına kendi el yazısıyla yazdığı bir mektuptan bahsetti. Bu mektupta, iddianamenin bir an önce hazırlanması ve kendilerine yöneltilen suçlamaların açıklığa kavuşturulması talebinde bulunduğunu belirtti. Polat, avukatıyla görüştükten sonra mektubu gönderip göndermeme veya kamuoyu ile paylaşma konusunda karar vereceğini ifade etti.

CEZAEVİ KOŞULLARI VE YAŞAM

Dilan Polat, cezaevi koşullarının kendilerine sağlanan imkanlar dahilinde iyi olduğunu vurguladı. Devletin tutuklu ve mahkumlara güvenli bir ortam sağlamaya çalıştığını ve buna yönelik olarak kendilerine iyi davranıldığını dile getirdi. Cezaevi yemeklerine ve sağlık koşullarına değinen Polat, artık cezaevini bir nevi memleketi gibi gördüğünü, burada kurduğu arkadaşlıkların önemine değindi.

 

DİLAN VE ENGİN POLAT'TAN CEZAEVİNDEN ORTAK MEKTUP

 

ENGİN POLAT'IN CEZAEVİNDEKİ GÜNLERİ

Engin Polat ise mektubunda, cezaevinde babasıyla birlikte kalmayı ve birbirlerine destek olmayı umduğunu ancak şu an tek başına kaldığını belirtti. Babasının hastalığına değinerek, onun bakımıyla ilgilenebileceğini, bu durumun zamanlarını daha kolay geçirebileceklerini ifade etti. Ayrıca, cezaevi koşullarının devlet imkanları ölçüsünde olduğunu ve kendisine iyi davranıldığını söyledi.

TAHLİYEYE SAYILI GÜNLER

Engin Polat'ın mektubunda dikkat çeken bir diğer detay ise saçlarını sıfıra vurdurması oldu. Bu kararın ardında, saçlarının uzunluğuna göre tahliye gününü hesaplama düşüncesi yatıyor. Polat, belirlediği azami süreye göre geriye doğru "şafak sayma" yöntemini kullanacak.