DİLAN VE ENGİN POLAT ÇİFTİNDEN "KELEPÇELİ LAMALAR" YORUMUNA SUÇ DUYURUSU

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla tutuklu bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat, hakkında "Kelepçeli lamalar" şeklinde yapılan sosyal medya yorumuna karşı suç duyurusunda bulundu. Ancak savcılık, yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

SUÇ DUYURUSU VE TAKİPSİZLİK KARARI

Dilan Polat ve Engin Polat çifti, cezaevinden avukatları aracılığıyla sosyal medya yorumları üzerine yapılan bir suç duyurusunda bulundu. S.Y. isimli kullanıcının, 1 Kasım 2023 tarihinde "Kelepçeli lamagiller suç örgütü" ifadesini kullanarak yaptığı bir paylaşım hedef alındı.

DİLAN VE ENGİN POLAT ÇİFTİ

SAVCILIKTAN KARAR

Savcılık tarafından yapılan incelemede, S.Y.'nin paylaşımının hakaret suçu oluşturmadığına karar verildi. Savcılığın kararında, Yargıtay'ın benzer bir kararına atıfta bulunularak, söz konusu paylaşımın genel ifadeler içerdiği ve müştekileri doğrudan kastetmediği belirtildi. Ayrıca, paylaşımın yapıldığı videonun altında çok sayıda yorum bulunması ve S.Y.'nin yorumunun kimlere yönelik olduğunun net olmaması gerekçeleriyle takipsizlik kararı verildi.