OTOMOBİL FİYATLARINA İNDİRİM Mİ GELİYOR? 

7 Temmuz'da otomobil fiyatlarını etkileyebilecek yeni düzenlemeler devreye giriyor. Zorunlu hale gelecek güvenlik özellikleri, araç fiyatları üzerinde nasıl bir etki yapacak?

KRİTİK TARİH 7 TEMMUZ: OTOMOBİL FİYATLARINDA NELER DEĞİŞECEK?

Otomobil piyasasında 7 Temmuz tarihi büyük bir dönüşümün başlangıcı olacak. Bu tarihten itibaren, sıfır araçlarda ekstra olarak sunulan birçok özellik artık zorunlu olacak. Bu değişiklik, güvenlik teknolojilerinin standart donanımlar arasına eklenmesiyle trafik kazalarının azaltılması hedefleniyor. Piyasa uzmanları ise fiyatlar üzerindeki etkiler konusunda çeşitli görüşler sunuyor. İlk etapta bazı indirimlerin olabileceği, ancak zamanla standart hale gelen yeni donanımların maliyetleri nedeniyle fiyatların tekrar yükselebileceği öngörülüyor.

GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ: YENİ DÖNEMDE NELER DEĞİŞECEK?

Geliştirilen yeni güvenlik teknolojileri sayesinde, araçlar çok daha güvenli hale gelecek. Piyasa uzmanlarına göre, geliştirilen teknolojiler sürücülerin alkol seviyesini kontrol edebilecek. Ayrıca, 7 Temmuz'dan itibaren Türkiye'de satılan otomobillerin stoklarına ilişkin sınırlamalar getirilebileceği, hükümetin belirli bir kota koymayı planladığı ifade edildi.

OTOMOBİL FİYATLARINA İNDİRİM Mİ GELİYOR? 

FİYATLARDA NELER BEKLENİYOR?

Araç piyasasındaki bu değişikliklerin ardından stoktaki araçların durumu ve fiyatlarının nasıl etkileneceği merak konusu. Güvenlik sistemi eklenmeden önce satılan araçlarda bir fiyat düşüşü yaşanması beklenirken, yeni donanımların eklenmesiyle fiyatların artacağı tahmin ediliyor.Uzmanlar, "Stokların erimesi için bir indirim yapılacak. Yani 7 Temmuz öncesi fiyatlar inebilir. 7 Temmuz'dan sonra bu standart donanımlarla belli markalarda fiyatlar artabilir." görüşünde.

7 TEMMUZ'DA ZORUNLU HALE GELECEK ÖZELLİKLER

  1. Akıllı hız yardımı

  2. Şerit takip asistanı

  3. Alkol kilidi hazırlığı

  4. Kaza veri kaydedici

  5. Kör nokta belirleme

  6. Yaya koruyan ön cam sistemi

  7. Acil durum frenleme asistanı

  8. Sürücü yorgunluk algılama sistemi

  9. Ani frende otomatik yanan flaşötler

  10. Geri görüş kamerası

  11. Arka park mesafe sensörü