ENGİN POLAT İÇİN YENİ İDDİANAME

Dilan Polat ve Engin Polat çifti, kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla aylardır cezaevinde. Engin Polat hakkında hazırlanan yeni iddianame ile 9 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. İşte detaylar...

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla 4 Kasım'da tutuklanan Dilan ve Engin Polat dosyasının akıbeti merakla bekleniyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan yeni iddianamede, Engin Polat'ın müşteki Halil İbrahim Kalkan'a ait bir telefon görüşmesini hukuka aykırı olarak sosyal medya hesabından paylaştığı belirtiliyor.

TELEFON GÖRÜŞMESİNİN İFŞASI

İddianamede, müşteki Halil İbrahim Kalkan'ın Engin Polat'a ulaşmak amacıyla iş yerini aradığı, Polat'ın çalışanları tarafından kaydedilen bu görüşmenin sosyal medya hesabında paylaşıldığı ifade ediliyor. "Olayla ilgili savunması alınan şüpheli suçlamayı kabul etmiştir" denilen iddianamede, Engin Polat’ın müşteki ile kişiler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı olarak ifşa ettiği ve müştekiye ait GSM bilgisinin yer aldığı görüntüleri paylaştığı belirtiliyor.

9 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede, Engin Polat'ın 'haberleşmenin gizliliğini ihlal' ve 'verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme' suçlarından 4 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Engin Polat'ın savunmasının alınmış olması ve suçlamaları kabul etmesi de iddianamede vurgulanan önemli noktalar arasında yer alıyor.