FENERBAHÇE BEKO 11. KEZ ŞAMPİYON!

Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Final Serisi dördüncü maçında Anadolu Efes'i ağırladı. Normal süresi 64-64 sona eren mücadelenin uzatma bölümlerinde Anadolu Efes’i 80-72 mağlup ederek 11. kez şampiyonluğa ulaştı. İşte detaylar...

Fenerbahçe Beko, karşılaşmaya hızlı bir başlangıç yaparak 5. dakikada 11-0'lık bir seri yakaladı. İlk bölümde hücumda zorlanan Anadolu Efes, ilk sayılarını Oturu'nun serbest atış çizgisinden kaydetti. Fenerbahçe, pota altı ve 3 sayı çizgisinden skor üretmeye devam ederek ilk çeyreği 22-8 önde tamamladı.

İkinci Çeyrek ve İlk Yarı

İkinci çeyreğe Tarık Biberovic'in serbest atıştan kaydettiği sayılarla başlayan Fenerbahçe, 11. dakikada farkı 18 sayıya çıkardı: 26-8. Beaubois ve Willis'in katkılarıyla toparlanan Anadolu Efes, farkı çeyrek sonuna doğru 3 sayıya kadar indirdi. İlk yarı sonunda Fenerbahçe, soyunma odasına 36-33 üstün gitti.

Üçüncü Çeyrek

İkinci çeyreğin son bölümündeki iyi oyununu üçüncü çeyreğe de taşıyan Anadolu Efes, Ercan Osmani'nin basket faul sonucu kazandırdığı sayılarla 28. dakikada ilk kez öne geçti: 47-48. Serbest atış çizgisinde skor üreten Fenerbahçe'ye Doğuş Özdemiroğlu'nun dış atışıyla yanıt veren Anadolu Efes, son çeyreğe 52-51 önde girdi.

Dördüncü Çeyrek ve Uzatma

Dördüncü çeyrek büyük bir heyecana sahne oldu. Fenerbahçe Beko, Calathes ve Pierre'in 3 sayı çizgisinden bulduğu kritik basketlerle etkili oldu. Anadolu Efes ise Bryant'ın sayılarıyla karşılık verdi. Normal süre 64-64 eşitlikle tamamlanarak uzatmaya gidildi.

Uzatmada Şampiyonluk

Uzatma bölümünde yıldızlaşan Hayes-Davis'in 12 sayı kaydetmesiyle Fenerbahçe Beko, karşılaşmadan 80-72 galip ayrıldı. Bu sonuçla seride 3-1'lik üstünlüğü yakalayan Fenerbahçe Beko, 11. kez şampiyonluğa ulaştı.

Fenerbahçe Kupayı Kaldırdı

Saha ortasına kurulan platformda Fenerbahçe Beko'nun oyuncularına ve teknik heyetine madalyaları takdim edildi. Sarı-lacivertli ekibin kaptanı Melih Mahmutoğlu, şampiyonluk kupasını kaldırdı. Fenerbahçeli oyuncular, teknik heyet ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Beko için tebrik mesajı yayımladı. Mesajında, "Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Şampiyonu olan Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı’nı ve taraftarıyla, teknik ekibiyle birlikte tüm Fenerbahçe camiasını yürekten tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi.