GÜNDE 2-3 KAHVE İÇMEK ÖMRÜ UZATIYOR

Yapılan bir araştırma, günde 2 ile 3 bardak kahve tüketmenin insan sağlığına çok büyük katkıları olduğunu gözler önüne serdi.

Bilim insanları yapılan kapsamlı araştırmada kahve tüketiminin bazı ciddi hastalık risklerini çok ciddi bir oranda azalttığını tespit etti. Çin'deki Soochow Üniversitesi'nde görevli bilim insanları, 10 yıllık bir süreç içindeki 10 binden fazla ABD'li yetişkinin sağlık verilerini inceledi. Bu kapsamlı araştırma, katılımcıların gündelik alışkanlıklarını ve kahve tüketim miktarlarını ortaya koydu.

Uzun Yaşam ve Kahve Tüketimi

Katılımcıların sağlık durumlarını da eş zamanlı olarak takip eden bilim insanları, kahve tüketen bireylerin daha uzun yaşadığını tespit etti. Ofiste masa başında en az 6 saat çalışan ve kahve içmeyen bireylerle, günde 2-3 bardak kahve içen meslektaşlarını kıyaslayan bilim insanları, kahve tüketenlerin erken ölüm riskinin daha düşük olduğunu duyurdu.

Erken Ölüm Riski Azalıyor

Araştırmanın dikkat çeken bulgularına göre, kahve tüketenlerin erken ölüm riski %33 daha az. Uzmanlar, bu durumun kahvede bulunan iltihaplanma karşıtı etkinin öne çıkmasından kaynaklandığını belirtti. Araştırma sonuçları tıp dergisi BMC Health'te yayınlandı.

Kahvedeki Hayati Antioksidanlar

Bilim insanları, kahve çekirdeklerindeki hayati antioksidan bileşenlerin, uzun süre oturmanın tehlikelerini dengelemenin anahtarı olduğunu düşünüyor. Araştırmayı yapan uzmanlar, "Kahve biyoaktif maddeler açısından zengindir ve güçlü özellikleri nedeniyle kronik hastalıklardan kaynaklanan ölümleri azaltabileceğine dair kanıtlar giderek artmaktadır" açıklamasını yaptı.

Kahvenin Sağlığa Katkıları

Bu araştırma, kahvenin sadece bir uyarıcı olmadığını, aynı zamanda sağlık açısından birçok faydayı da beraberinde getirdiğini gösteriyor. Kahvedeki biyoaktif maddeler ve antioksidanlar, vücudun iltihaplanmaya karşı savaşmasına yardımcı oluyor ve bu da uzun vadede kronik hastalıklardan korunmayı sağlıyor.