DÜNYANIN İLK YAPAY ZEKÂ ASKERİ KOMUTANINI YAPTILAR

Çinli bilim insanları, dünyanın ilk yapay zekâ askeri komutanını geliştirdi. Sanal komutanların hızlı öğrenme yetenekleri dikkat çekti.

Çin'de yapay zekânın silahlı kuvvetlere liderlik etmek için kullanılması yasak olsa da Çinli bilim insanları, laboratuvar odaklı savaş oyunlarında yer alacak bir yapay zekâ askeri komutan üzerinde çalışıyor. South China Morning Post'a göre, bu yapay zekâ, insan askeri liderlerini temel alıyor ve onların güçlü ve zayıf yönlerini, kişiliklerini ve düşünce kalıplarını yansıtıyor.

HEBEI EYALETİ'NDEKİ LABORATUVARDA TESTLER

Raporlar, sanal komutanların Hebei eyaleti Shijiazhuang'daki Ulusal Savunma Üniversitesi laboratuvarıyla sınırlı olduğunu belirtiyor. Yapay zekâ komutan, sanal savaşlara katılarak kuvvetlerini komuta etmek için geniş bir şekilde yetkilendirilmiş durumda. Ayrıca, projeyle ilgili araştırmalar, yapay zekâ askeri komutanının katlanarak artan bir hızla öğrendiğini de gösteriyor..

YAPAY ZEKÂ VE ROBOT TEKNOLOJİSİNİN ORDUDAKİ YERİ

Çin, ilk defa silahlı kuvvetleri için yapay zekâdan veya robot teknolojisinden yararlanmıyor. Çin ordusu, daha önce tüfek taşıyan robot köpekler ve saldırı dronları üzerinde deneyler yapmıştı. Tüm bu gelişmeler, yapay zekânın insanlığın sonunu getireceğinden endişe eden eleştirmenlerin şüphelerini artırıyor.