GERİ YÜRÜMENİN ŞAŞIRTAN FAYDASI ORTAYA ÇIKTI

Kilo vermek isteyenler için popüler bir egzersiz olan yürüyüşe yeni bir boyut eklendi. Bilimsel çalışmalara göre, geri geri yürüyerek normalden yüzde 40 daha fazla kalori yakmak mümkün. Bu yenilikçi yöntem, sadece kalori yakmayı artırmakla kalmıyor, aynı zamanda başka sağlık faydaları da sunuyor.

GERİ YÜRÜMEK HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR

Kilo vermek isteyenlerin yeni trendi geri geri yürümek, birçok kas grubunu harekete geçirerek kondisyonu artırıyor ve  bu yöntemle yüzde 40 daha fazla kalori yakılıyor. Geri geri yürümek, ileri doğru yürümekten daha faydalı ve bu durum bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış durumda.

DİZ, BEL VE SIRT AĞRISINA İYİ GELİYOR

Araştırmalara göre, geri geri yürümek diz, bel ve sırt ağrılarını daha çabuk iyileştiriyor. Bu egzersiz, vücutta günlük rutinde çalışmayan kas gruplarını harekete geçiriyor ve bu sayede ağrıların hafiflemesine yardımcı oluyor.

BEYİN SAĞLIĞINA FAYDALI

Geri geri yürümek, beyin sağlığına da olumlu etkiler yapıyor. Beynin alışılmadık bir hareket karşısında şaşırması, zihinsel işlevlerin gelişmesine katkıda bulunuyor. Bu da geri yürüyüşü, beyin sağlığı açısından faydalı bir egzersiz haline getiriyor.

KALORİ YAKIMINI HIZLANDIRIYOR

Geri geri yürümek, normal yürüyüşe göre yüzde 40 daha fazla kalori yakılmasını sağlıyor. Bu da kilo vermek isteyenler için bu egzersizi cazip kılıyor.