SAMSUNG'UN YAPAY ZEKASI WHATSAPP ARAMALARINI ÇEVİRECEK

Samsung’un yaklaşan Unpacked etkinliğinde, Galaxy AI’nin yeni versiyonunun tanıtılması bekleniyor. Yeni bir rapora göre, bu yeni Galaxy AI, WhatsApp aramalarını gerçek zamanlı olarak çevirecek.

Samsung, Galaxy S24 serisiyle birlikte canlı çeviri özelliğini kullanıma sundu. Live translate adı verilen bu özellik, cihazdaki yapay zeka sayesinde kullanıcıların telefon görüşmelerini gerçek zamanlı olarak çevirmesine yardımcı oluyor. Bu yenilikçi özellik, Galaxy AI’nin yeni versiyonuyla Samsung dışındaki uygulamalar tarafından da desteklenecek.

WHATSAPP ARAMALARINDA GERÇEK ZAMANLI ÇEVİRİ

Samsung’un yapay zekası, hali hazırda WhatsApp sohbetlerini çevirebiliyor. Ancak yeni Galaxy AI, WhatsApp aramalarını da gerçek zamanlı olarak çevirebilecek. Dünya genelinde 2 milyardan fazla aktif kullanıcısı olan WhatsApp için bu özellik büyük bir gelişme olacak. Dil engellerini aşan Samsung Galaxy AI, kullanıcıların günlük iletişimlerinde çok önemli bir rol oynayacak. Milyonlarca kişi, operatör aracılığıyla yapılan telefon görüşmeleri yerine WhatsApp gibi üçüncü parti uygulamaları kullanıyor.

UNPACKED ETKİNLİĞİNE GERİ SAYIM

Samsung, yeni Galaxy AI özelliklerini 10 Temmuz’da düzenlenecek olan Unpacked etkinliğinde tanıtacak. Bu büyük donanım tanıtım etkinliğinde, yeni nesil katlanabilir telefonlar, Wear OS akıllı saatler, geliştirilmiş kulaklıklar, Galaxy Ring akıllı yüzük ve Watch Ultra gibi yenilikçi ürünler de görücüye çıkacak.