İSPANYA, EURO 2024'TE FİNALE YÜKSELDİ

Fransa karşısında 1-0 geriye düşen İspanyollar, muhteşem bir geri dönüşle maçı 2-1 kazandı ve EURO 2024'te finale yükselen ilk takım oldu. Almanya'da düzenlenen turnuvada İspanya, son dakikalara kadar üstün bir performans sergiledi.

EURO 2024'te oynadıkları futbolla göz dolduran İspanya, yarı finalde 'doğal favori' Fransa ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin henüz 9. dakikasında Randal Kolo-Muani ile 1-0 öne geçen Fransızlar skoru koruyamadı ve final biletini İspanya'ya kaptırdı.

İSPANYOLLAR 4 DAKİKADA BİTİRDİ

Yedikleri erken golden sonra hemen toparlanan İspanya, 21. dakikada Lamine Yamal ve 25. dakikada Daniel Olmo'nun golleriyle 2-1 öne geçti. Mücadelenin sonuna kadar üstün bir oyun ortaya koyan İspanya, finale çıkan ilk takım olmayı başardı.

İSPANYA, 2021 ULUSLAR LİGİ'NİN RÖVANŞINI ALDI

İki takım son olarak 2020-2021 UEFA Uluslar Ligi'nin final maçında karşılaşmıştı. İtalya'nın Milano kentindeki San Siro Stadı'nda yapılan UEFA Uluslar Ligi final maçını Fransa geri düşmesine rağmen 2-1 kazanmıştı. Bu kez sahadan galip ayrılan İspanya, Uluslar Ligi'nin rövanşını almış oldu.

LAMINE YAMAL TARİHE GEÇTİ

İspanya'nın Hırvatistan ile yaptığı maçta 16 yaş 338 günlükken forma giyerek turnuva tarihinin en genç futbolcusu olan Lamine Yamal, Fransa müsabakasında fileleri havalandırarak turnuva tarihinin en genç golcüsü unvanını da elde etti. Yamal, 16 yaş 362 günlükken attığı golle rekor kırdı.

İSPANYA TÜM MAÇLARINI KAZANARAK GELDİ

İspanya, yarı finale kadar tüm maçlarını kazanarak geldi. İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk'un yer aldığı B Grubu'ndan gol yemeden 3'te 3 yaparak lider çıkan İspanya, son 16 turunda Gürcistan'ı, çeyrek finalde ise uzatmalar sonucunda ev sahibi Almanya'yı eleyerek yarı finalist oldu.

FRANSA ÇOK ÇABALADI

Şampiyonaya Avusturya, Hollanda ve Polonya ile D Grubu'nda mücadele ederek başlayan Fransa, 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan toplayarak Avusturya'nın ardından ikinci sırada son 16 turuna yükseldi. "Horozlar" son 16 turunda Belçika'yı, penaltılara giden çeyrek final mücadelesinde ise Portekiz'i eleyerek yarı finale geldi.

DİĞER FİNALİST YARIN BELLİ OLACAK

İspanya'nın finaldeki rakibi yarın belli olacak. Hollanda ile İngiltere'nin karşı karşıya geleceği maç 22:00'de başlayacak.