TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİNDE BULUNAN CROOKS'UN EVİNDEN BOMBA MALZEMELERİ ÇIKTI

Eski ABD Başkanı ve mevcut başkan adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişiminde bulunan Thomas Matthew Crooks'un evinde yapılan aramalarda bomba yapım malzemeleri bulundu. Suikast girişimi sonrası öldürülen Crooks'un kimliği DNA testiyle tespit edildi.

CROOKS'UN EVİNDE BOMBA MALZEMELERİ BULUNDU

Associated Press'e (AP) yapılan açıklamaya göre, zanlı Crooks'un hem aracında hem de evinde bomba yapımı için malzemeler bulundu. Emniyet görevlileri, suikast girişiminde kullanılan silahın yaklaşık 6 ay önce Crooks'un babası tarafından alındığını belirtti. Yetkililer, Crooks'un silahı ne zaman ve nasıl edindiğine ilişkin kanıt arayışlarını sürdürüyor.

KİMLİK DNA TESTİYLE BELİRLENDİ

Yetkililer, saldırı sırasında zanlı Crooks'un kimlik taşımadığını ve kimliğini doğrulamak için DNA ve diğer yöntemleri kullandıklarını bildirdi. FBI, incelemeler sonucunda suikast girişiminde bulunan ve olay yerinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı.

TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ

Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ederken silahlı saldırıya uğramıştı. Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmişti.

SALDIRIDA 1 KİŞİ ÖLDÜ, 2 KİŞİ YARALANDI

Saldırı sırasında mitinge katılan 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. ABD Gizli Servisi, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş eden saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak tanımladı.