TRUMP'I HEDEF ALAN KURŞUN ONU ÖLDÜRDÜ

Dünyayı sarsan suikast girişiminde, Donald Trump'a ateşlenen kurşun, eski itfaiyeci Corey Comperatore'nin hayatına mal oldu. Comperatore'nin ölümüne ilişkin detayları Pensilvanya Valisi açıkladı.

20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks, Cumhuriyetçi ABD başkan adayı Donald Trump'ı öldürmek amacıyla AR-15 silahını ateşledi. Trump, bir anlık refleksle canını kurtardı ancak eski itfaiyeci Corey Comperatore, ailesini korumaya çalışırken hayatını kaybetti.

KAHRAMAN İTFAİYECİ COREY COMPERATORE

Pensilvanya Valisi Josh Shapiro, Trump'ın mitingi sırasında vurularak hayatını kaybeden kişinin kimliğini açıkladı. Shapiro, kurşunun isabet ettiği kişinin eski itfaiyeci Corey Comperatore olduğunu belirtti. Shapiro, "Comperatore, silah sesi duyduktan sonra kızları ve karısını korumaya çalışırken hayatını kaybetti" dedi. 50 yaşındaki itfaiyeci, ailesi için canını feda ederken kahraman olarak nitelendirildi.

SUİKAST GİRİŞİMİNİN DETAYLARI

Trump, Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Saldırıda mitinge katılan 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. ABD Gizli Servisi, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden ateş eden saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ VE MOTİVASYONU

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımladı. FBI, incelemeler sonucunda suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı.