HUSİLERDEN SERT TEPKİ: "SAVAŞ BAŞLADI, ARTIK TEL AVİV GÜVENDE DEĞİL"

İsrail'in Yemen'in Hudeyde limanına düzenlediği hava saldırısının ardından, Husilerden çok sert açıklama geldi. Orta Doğu'da gerilim giderek artıyor.

İsrail güçlerinin Yemen'in Hudeyde limanına düzenlediği hava saldırısının ardından bölgede büyük yangınlar çıktı ve patlamalar meydana geldi. Görüntüler dünya kamuoyuna bomba gibi düştü. İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Yemen'deki Husilere ait askeri hedeflerin vurulduğu belirtildi. Bu saldırının, Husilerin İsrail'e karşı düzenlediği saldırılara bir misilleme olduğu ifade edildi.

İSRAİL SALDIRIYI ÜSTLENDİ

İsrail basını, bu saldırının İsrail'in Yemen'e doğrudan düzenlediği ilk saldırı olduğuna dikkat çekti. İsrail ordusu ise vatandaşlarına yaptığı güvenlik uyarılarında herhangi bir değişiklik olmadığını duyurdu. Hudeyde'deki limanda yakıt depolarının vurulduğu ve patlamalar sonucunda mantar bulutlarının oluştuğu bildirildi.

TEL AVİV İHA SALDIRISINA UĞRAMIŞTI

Tel Aviv'in merkezindeki ABD Büyükelçiliği yakınlarında gerçekleşen İHA saldırısında bir kişi hayatını kaybetmiş, dört kişi yaralanmıştı. Husiler, Tel Aviv'e radarların tespit edemeyeceği, hava savunma sistemlerinin engelleyemeyeceği "Yafa" isimli yeni bir İHA ile saldırdıklarını duyurmuştu. Husiler, İsrail'in merkezini hedef almaya devam edeceklerini ve Tel Aviv'in kendileri için "güvenli olmayan bölge" olduğunu ilan etmişti.

HUSİLER: SAVAŞ BAŞLADI, TEL AVİV ARTIK GÜVENLİ DEĞİL

Hudeyde limanına düzenlenen saldırının ardından, Husilerden gelen açıklama ise tansiyonu daha da yükseltti. "İsrail ile savaş başladı. Tel Aviv artık güvenli değil" diyen Husiler, İsrail'e karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

"SONUÇLARI AYNI OLACAKTIR"

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Husilerin İsrail'i tekrar hedef almaları durumunda aynı sonuçla karşılaşacaklarını söyledi. Gallant, "İsrail vatandaşlarının kanının bir bedeli var. Bu, Lübnan'da, Gazze'de, Yemen'de ve diğer yerlerde açıkça ortaya kondu. Bize saldırmaya cesaret ederlerse, sonuç aynı olacaktır." ifadelerini kullandı. İsrail'in 2 bin kilometre uzağındaki Hudeyde'deki limana düzenlenen saldırıyı Başbakan Binyamin Netanyahu ve Genelkurmay Başkanı Hezi Halevi'nin yakından izlediğini belirten Gallant, "Şu anda Hudeyde'de yanan ateş, Orta Doğu'nun her yerinde görülüyor ve bunun önemi açık." dedi.