SAKIN ÇÖPE ATMAYIN: MEĞER FAYDASI KABUĞUNDAYMIŞ! 

Yüzyıllardır şifa kaynağı olarak bilinen sarımsak, dünya genelinde en sık kullanılan besinlerden biri olarak öne çıkıyor. İçeriğindeki sayısız fayda ile geleneksel tıpta da yaygın olarak kullanılan sarımsağın, asıl faydasının kendisinde değil, kabuğunda olduğu iddia ediliyor. Geçmeyen öksürüğü bitirdiği ve bağışıklığı zırh gibi güçlendirdiği söylenen sarımsak kabuğu, sağlık açısından birçok önemli fayda barındırıyor.

SARIMSAĞIN KABUĞU DA ŞİFA KAYNAĞI

Sağlık açısından birçok faydası bulunan sarımsak, en doğal antibiyotik olarak biliniyor. İçinde bulunan bileşikler sayesinde pek çok alanda faydalı olan bu değerli besin, yemeklere katıldığında daha lezzetli hale getiriyor. Sağlık sorunlarına karşı koruyucu ve tedavi edici etkisiyle bilinen sarımsağın asıl faydasının kabuğunda olduğu belirtiliyor.

CİNSEL SAĞLIKTAN DİYABETE KADAR FAYDALI

Doğal antibiyotik olarak kabul edilen sarımsak, saç ve tırnak sağlığından cinsel sağlığa, kalp ve damar hastalıklarından diyabete kadar birçok kronik rahatsızlıkta inanılmaz faydalar sağlıyor. Genellikle soyulup tüketilen sarımsağın dişleri ayrılıp kabukları çöpe atılıyor. Ancak son yıllarda yapılan araştırmalar, sarımsak kabuklarının da en az sarımsağın kendisi kadar şifa barındırdığını ortaya koydu. Sarımsak kabuğunun faydalarını duyanlar, çöpe attıklarına bin pişman oluyor.

SARIMSAK KABUĞUNUN SAYMAKLA BİTMEYEN FAYDALARI

Uzmanlar, sayısız faydaya sahip olan sarımsak kabuklarının atılmaması gerektiğini tavsiye ediyor. Sadece dişleri değil, sarımsağın kabukları da gençliğe gençlik katan güçlü antioksidan özelliklere sahip. Sarımsak kabuğunda bol miktarda bulunan quercetin, yaşlanmaya, ince çizgilere ve cilt dokusunun gelişimine katkıda bulunuyor. Sarımsak kabukları, kalbi koruyan ve yaşlanma süreciyle savaşmaya yardımcı olan "anti-inflamatuar fenilpropanoid antioksidanlar" başta olmak üzere en az 6 farklı antioksidan içeriyor.

İLTİHAP VE SERBEST RADİKALLERLE SAVAŞIR

Sarımsak kabuğu, iltihaplanma ve serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur. Tüm vücudu iltihap ve enfeksiyondan arındırır, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Vücut direncini arttırır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca saç yapısını güçlendirir, sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olur ve geçmeyen öksürük derdine son verir.

SARIMSAK KABUĞU NASIL TÜKETİLİR?

Sarımsak kabukları çay veya suyu hazırlanarak tüketilebilir. Bitki çaylarına birkaç parça ekleyebilir, kaynatıp süzdüğünüz suyu çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca kuruttuğunuz kabukları toz haline getirerek de kullanabilirsiniz. İşte sarımsak kabuğu çayı tarifi:

SARIMSAK KABUĞU ÇAYI TARİFİ

Sarımsakları soyun ve geride kalan kabukları tozlarından arındırmak için yıkayın. Ardından temiz bir demliğin içine koyun ve üzerine 2 bardak kadar kaynamış su ekleyin. Demliğin kapağını kapatıp üzerini bez bir örtü ile örtün. Bu şekilde 1 saat demlenmesini bekleyin. Sarımsak kabuğu suyunu günde bir çay bardağı olacak şekilde 3-4 gün ara vermeden tüketebilirsiniz.

NOT: Sağlık sorunlarınız varsa mutlaka uzman bir doktora danışmanızı tavsiye ederiz.