OPENAI'DAN YENİ ATAK: SEARCHGPT ARAMA MOTORU GELİYOR

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI, arama motoru dünyasına yeni bir soluk getirecek olan "SearchGPT"yi test etmeye başladı. Yeni arama özelliklerinin bir prototipi olan SearchGPT, kullanıcılara hızlı ve zamanında yanıtlar sunmayı hedefliyor.

OpenAI, "SearchGPT"nin amacı hakkında yaptığı açıklamada, bu yeni arama motorunun yapay zeka modellerinin gücünü webden gelen bilgilerle birleştirerek kullanıcılara net ve ilgili kaynaklarla hızlı yanıtlar vermek için tasarlandığını belirtti. Kullanıcıların aramalarında en güncel bilgilere ulaşmasını sağlamak için geliştirilen bu özellik, ileriye dönük olarak ChatGPT'ye entegre edilmesi planlanan en iyi özellikleri barındıracak.

KÜÇÜK BİR KULLANICI GRUBUYLA TEST EDİLİYOR

Prototipin kullanımı, geri bildirim almak amacıyla şimdilik küçük bir kullanıcı ve yayıncı grubuyla sınırlı tutuluyor. OpenAI, bu süreçte elde edilen geri bildirimlerle arama motorunu geliştirmeyi ve daha iyi hale getirmeyi amaçlıyor.

NET BAĞLANTILAR VE TAKİP SORULARI İMKANI

SearchGPT, kullanıcılara sorularına webdeki güncel bilgilerle hızlı ve doğrudan yanıt vermeyi hedefliyor. Ayrıca, kullanıcılar aramalarda sohbet eder gibi takip soruları sorabilecek ve ilgili kaynaklara net bağlantılar sunulacak. 

SAM ALTMAN'DAN AÇIKLAMA

OpenAI Üst Yöneticisi Sam Altman, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, "Aramayı bugün olduğundan çok daha iyi hale getirecek alan olduğunu düşünüyoruz. SearchGPT adında yeni bir prototipi başlatıyoruz. Prototipten öğreneceğiz, onu daha iyi yapacağız ve ardından gerçek zamanlı ve maksimum düzeyde yararlı hale getirmek için teknolojiyi ChatGPT'ye entegre edeceğiz." ifadesini kullandı.