KENAN IŞIK HAYATINI KAYBETTİ

Oyuncu ve sunucu Kenan Işık 76 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü sanatçının 2014’ten beri komada olduğu biliniyordu.

 

21 Mart 2014’te düşüp beyin kanaması geçiren ünlü oyuncu ve sunucu Kenan Işık hayatını kaybetti. 2014’ten beri komada yaşam mücadelesi veren ışık bugün öğlen saatlerinde İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 

Bir süre Almanya’da bulunan  Schmieder Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi olan Işık’ın tedavisine İstanbul Başkent Üniversitesi’nde devam edilmesine karar verilmişti. Ünlü oyuncu bugün 76 yaşında yaşama gözlerini yumdu. 

‘Kim Milyoner Olmak İster?’ Programıyla hafızalara kazınan ünlü televizyon yıldızı Kenan Işık’ın ölümü sanat camiasını da yasa boğdu. Işık yaşamı boyunca birçok tiyatro eseri ve sinema filminde rol almış ve bir süre de gazeteci olarak çalışmıştı.

KENAN IŞIK KİMDİR?

Tam ismiyle Yusuf Kenan Işık, 1 Ekim 1947'de Malatya'da dünyaya geldi. Ortaöğrenimini devam ettirdiği yıllarda okul tiyatrosunda oyunculuğa başlayan Işık, lise eğitimi için gittiği Ankara'da Meydan Sahnesi'ne girdi.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde okumaya başlayan Işık, öğrencilik yıllarında tiyatrodan hiç kopmadı ve 1972'de Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu.

Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra Şehir Tiyatroları genel sanat yönetmenliği ve senaristlik de yapan usta isim, çeşitli dizilerde de rol aldı.

Bir dönem gazetecilik de yapan Kenan Işık, "Kim Milyoner Olmak İster" isimli yarışma programıyla seyircilerin hafızasına kazanmıştı. Işık, 10 yıl önce fenalaşıp dengesini kaybederek kafasını yere çarpması sonucu beyin kanaması geçirmişti.