KLASİK YAY ERKEK MİLLİ TAKIMI OLİMPİYAT OYUNLARI'NDA BRONZ MADALYA KAZANDI

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Mete Gazoz, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer'den oluşan Klasik Yay Erkek Milli Takımı, bronz madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.

SON DAKİKA: MİLLİ OKÇULAR BRONZ MADALYA KAZANDI

Klasik Yay Erkek Milli Takımı, Paris 2024'te Çin ile üçüncülük maçına çıktı. Fransa'nın başkenti Paris'teki Les Invalides'te gerçekleştirilen müsabakalarda Mete Gazoz, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer, Wenchao Kao, Zhongyuan Li ve Yan Wang'ın temsil ettiği Çin'le karşılaştı.

ÇİN'E KARŞI ZAFER

Milli okçularımız ilk seti 55-54 kazandı, ikinci seti ise 57-56 kaybetti. Üçüncü sette 55-54, dördüncü sette ise 56-54 üstünlük sağlayan Klasik Yay Erkek Milli Takımı, durumu 6-2'ye getirerek bronz madalyanın sahibi oldu. Bu başarı, Paris 2024'te Türkiye adına kazanılan ilk madalya olma özelliği taşıyor.

SPOR BAKANI BAK'TAN TEBRİK MESAJI

Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabında tebrik mesajı yayınlayarak milli takımı kutladı. Bak, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Geldi Paris 2024’teki ilk madalyamız geldi! Olimpiyat 3’üncüsü olan Okçuluk Erkek Milli Takımımızı tebrik ediyorum."

LES INVALIDES'TE TARİHİ AN

Les Invalides'te gerçekleştirilen müsabakalar, milli sporcularımızın üstün performansı ile dikkat çekti. Mete Gazoz, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer, zorlu mücadelelerin ardından Türkiye adına büyük bir başarı elde etti.