PROF. DR. CANAN KARATAY UYARDI: 'VÜCUDUMUZUN HER HÜCRESİNİ ZEHİRLİYOR'

Sağlığa dair açıklamalarıyla gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay, yeni bir uyarıda bulundu. 'Vücudumuzun her hücresini zehirliyor' diyerek dikkat çeken Karatay, özellikle gençlerde artan tehlikeli duruma vurgu yaptı.

 

Prof. Dr. Canan Karatay, son zamanlarda gençlerde el titremesi durumunun çok fazla arttığını belirtti. "Maalesef son zamanlarda el titremeleri çok arttı. El titremelerinin birçok sebebi var. Gençlerde çok görüyoruz. Bunun da sebebi vücudun toksinlerle dolmuş olması, sağlıklı gıdaların vücuda girmemiş olması, yapay gıdaları devamlı gençlerimizin kullanması," dedi. Karatay, sinir hücrelerinin zarar gördüğünü ve bunun el titremesine neden olduğunu vurguladı.

İLAÇLAR VE YANLIŞ BESLENME

Karatay, "En başta ağrı ilaçları, tansiyon ilaçları, antidepresanlar, uyku ilaçları ve antibiyotikler el titremelerine sebep olabiliyor. Temeli bağırsaklarımızın florasının bozulmasıdır. Gençlerimizde de çok görüyoruz. Çok fazla şekerli gazlı içecekler, enerji içecekleri tüketiliyor. Bu durum çocukların sinirlerini dejeneratif hale getirerek el titremesine sebep veriyor," ifadelerini kullandı.

PARKİNSON VE TOKSİK MADDELER

Karatay, el titremesinin parkinson hastalığıyla birlikte ortaya çıkabileceğine dikkat çekti. "El titremesinin en klinik belirtilerinden biri de parkinson hastalığıdır. Bu, beyinde bazı nöronların ters işlemesiyle olur. Parkinson hastalığı da yanlış beslenmeden, kullanılan birçok ilaçtan, toksik dediğimiz materyallerden, deterjanlardan ve pestisitlerden ortaya çıkıyor," dedi.

TARIM İLAÇLARININ TEHLİKESİ

Tarım ilaçlarının zararlarına dikkat çeken Karatay, "Tarım ilaçları geçen sene Amerika'da 85 milyon ton kullanılmış. Bunlar vücuda girdiği zaman her hücreyi zehirliyor, beyin hücresi de dahil. Kanımızı ve ürememizi de zehirliyor," diye konuştu.

'UZAK DURMAMIZ LAZIM'

Karatay, şekerli ve gazlı içeceklerin tehlikesine de değindi. "Bazı hastalar 'Günde 1,5 litre şekerli ve gazlı içecek içiyoruz hocam ama içinde şeker yok' diyorlar. Onlar bilhassa aspartam içeren diyet içeceklerdir. Çok tehlikeli ve gençlerimize çok yazık. Lütfen şekerli gazlı içecekleri çocuklarımıza, bebeklerimize vermeyelim. El titremeleri başladıysa sinir bozuklukları da başlıyor çünkü nörodejeneratif bir olay olduğunu biliyoruz. Toksik maddeler vücuda girdiği zaman bu durumun başlayacağını bilhassa gençlerde görüyoruz. Uzak durmamız lazım," diyerek açıklamasını tamamladı.