DUYGUSAL YEME BOZUKLUĞUNUN 5 BELİRGİN İŞARETİ

Günümüzde milyonlarca insanın mücadele ettiği duygusal yeme sorunu, sağlıksız beslenmenin önünü açıyor. Aslında acıkmadığımız halde ruh halimiz bizi yemek yemeye itebiliyor. İşte duygusal yiyici olduğunuzu gösteren beş belirgin işaret...

HER ZAMAN İLK DÜŞÜNCENİZ YİYECEK Mİ?

Hayatınızda herhangi bir çatışma veya rahatsız edici durumla karşılaştığınızda aklınıza ilk gelen şey yemekse dikkat etmenizde fayda var. Bu durum, duygusal yemeye yatkın olduğunuzu gösterir.

HER ZAMAN TOK HİSSETMİYOR MUSUNUZ?

Açken kaygılı hissediyorsanız ve bu nedenle sürekli tok kalmaya çalışıyorsanız, bu durum duygusal yiyici olduğunuzun bir işaretidir. Kendinizi daha iyi hissetmek için sürekli yemek yeme ihtiyacı hissediyorsanız, dikkatli olmalısınız.

MUTLUYKEN BİLE AŞIRI YEMEK YİYOR MUSUNUZ?

Duygusal yeme alışkanlığı, sadece kötü hissettiğinizde değil, mutlu hissettiğinizde de ortaya çıkabilir. Mutluluk anlarında bile aşırı yemek yemek, duygusal yemeye işaret eden bir diğer önemli belirtidir.

YEMEK HAYATINIZDAKİ BİR NUMARALI EĞLENCE Mİ?

Yemek, hayatınızdaki bir numaralı eğlencenizse ve sürekli yemek yiyorsanız, bu durum duygusal bir yeme probleminiz olduğunun başka bir işaretidir. "Yemek hayatınızdaki bir numaralı eğlence olduğu sürece, kilo vermek de sizin için zor olacaktır," diyor uzmanlar.

YEME ALIŞKANLIKLARINI DEĞİŞTİRME FİKRİ BİLE SİZİ DEPRESYONA SOKUYOR MU?

Fazla kilolu olduğunuzu biliyor ve yeme düzeninizi değiştirmek istediğinizde kendinizi depresif hissediyorsanız, bu durum duygusal bir yeme probleminiz olduğunun kesin bir işaretidir. Yeme alışkanlıklarını değiştirme fikrinin bile sizi depresyona sokması, duygusal yemenin ciddi bir belirtisidir.