YUSUF DİKEÇ, PARİS 2024 OLİMPİYATLARI'NA DAMGA VURDU: KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

2024 Paris Olimpiyatları'nda ülkemize gümüş madalya kazandırarak dünya gündemine oturan Yusuf Dikeç, 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde sergilediği performansla spor tarihine adını yazdırdı. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran Dikeç'in hayatı ve kariyeri merak konusu oldu.

YUSUF DİKEÇ KİMDİR?

1 Ocak 1973 yılında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde dünyaya gelen Yusuf Dikeç, Jandarma Genel Komutanlığında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş olarak görev yapmaktadır. Spor hayatını Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde sürdüren Dikeç, uluslararası arenada Türkiye'yi başarıyla temsil etmiştir.

OLİMPİYATLARA DAMGA VURAN PERFORMANS

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Şevval İlayda Tarhan ile birlikte 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, Türk spor tarihine geçti. Bu madalya, Türkiye'ye atıcılık dalında kazanılan ilk olimpiyat madalyası oldu. Dikeç, "Olimpiyat oyunları 10 metre havalı tabanca kategorisinde" gümüş madalya kazanan ilk Türk sporcu unvanını da elde etti.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Yusuf Dikeç'in kulaklık takmadan ve tek eli cebinde atış yapması sosyal medyada büyük ilgi gördü. Birçok kullanıcı, Dikeç'in bu rahat tavrını ve başarısını övgüyle paylaştı. Bazı yorumlar şöyleydi:

  • "Türkiye, özel lensleri, göz kapağı ve kulak koruması olmayan bir adamı göndererek gümüş madalya kazandı."

  • "Bir Türk, sadece gözlüğüyle geldi ve gümüş madalya kazandı."

Sosyal medyada Yusuf Dikeç ve rakibi Damir Mikec'in fotoğrafları yan yana getirilerek paylaşıldı, Dikeç'in minimalist ekipman kullanımı dikkat çekti.

GEÇMİŞ BAŞARILARI

  • 2012 Yaz Olimpiyatları: 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca kategorilerinde ülkemizi temsil etti.

  • 2013 Akdeniz Oyunları: Mersin'de düzenlenen oyunlarda bir altın ve bir gümüş madalya kazandı.

  • 2016 Yaz Olimpiyatları: 50 metre tabanca kategorisinde 550 puanla 22. olarak elemelerde mücadeleye veda etti.