ORTA DOĞU'DA TANSİYON DİNMİYOR: LÜBNAN'DAN İSRAİL'E ONLARCA FÜZE

Gerilimin had safhaya çıktığı Orta Doğu'da, sabaha karşı Lübnan'dan İsrail'e onlarca roket atıldı.

FÜZELER İSRAİL'İ HEDEF ALDI

Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyine fırlatılan roketler, İsrail'in hava savunma sistemleri tarafından büyük ölçüde imha edildi. Havada ışık izleri bırakan önleyici roketler, patlamalar sonucu etrafa kıvılcım saçtı. İsrail ordusu, gece boyunca sınır bölgesine en az iki defa aydınlatma fişeği fırlattı.

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'ın güneyinden atılan roketlerin büyük çoğunluğunun önlendiği belirtildi. Sosyal medya platformu X'te yapılan paylaşımda ise İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki bölgelere karşı saldırı düzenlediği duyuruldu. Açıklamada, Lübnan'dan fırlatılan 30 füzenin imha edildiği ifade edildi.

HİZBULLAH'TAN MİSİLLEME AÇIKLAMASI

Hizbullah, saldırının İsrail'in dün Lübnan'ın güneyindeki iki beldeye yönelik düzenlediği saldırıya misilleme olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki yasa dışı yerleşim birimi Beyt Hillel'in onlarca katyuşa füzesi ile hedef alındığı ifade edildi.

GAZZE ŞERİDİ VE KUZEY SINIRINDA ÇATIŞMALAR

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullah'ı ile çatışıyor. İsrail ile Lübnan arasında "Mavi Hat" olarak tabir edilen sınır hattında askeri gerilim rekor seviyelere yükseldi.

İSRAİL'İN HAVA SALDIRILARI VE GERİLİM

Tel Aviv yönetimi, Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Şükür'ü öldürmesi ve Tahran'da Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikasta uğramasının ardından, Lübnan Hizbullah'ı ve İran'dan "güçlü bir karşılık beklediğini" belirtmişti.