OĞUZHAN UĞUR "NE ANLADIM BEN BU YASAKTAN?"

Instagram'a erişim engeli devam ederken, ünlü isim Oğuzhan Uğur VPN kullanarak paylaşım yaptı. Görüntülenme sayısı, yasaklara rağmen yüksek çıkınca Uğur'un tepkisi dikkat çekti.

INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ DEVAM EDİYOR

2 Ağustos'ta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram'a erişim engeli getirildi. Bu süreçte Meta ile yapılan görüşmelerden sonuç alınamaması, erişim engelinin devam etmesine neden oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, "Instagram'ın açılması konusunda yapılan görüşmelerde tam istediğimiz sonucu alamadık" dedi.

KULLANICILAR VPN İLE PAYLAŞIM YAPIYOR

Erişim engeline rağmen bazı kullanıcılar VPN kullanarak Instagram'a erişmeye devam ediyor. Ünlü isim Oğuzhan Uğur da bu yöntemle Instagram'a giriş yaparak bir paylaşım yaptı. Paylaşımının görüntülenme sayısı, Uğur'u şaşırtacak derecede yüksek oldu.

UĞUR'UN TEPKİSİ: "BU NE ANARŞİKLİK?"

Oğuzhan Uğur, paylaşımında şunları söyledi: "Yasaktan evvel 3 saatte 450-500 bin görüntülenme alıyordu hikâyelerim. Şu an yasak var, 3 saatte 400 bin görüntülenme almış. Ne anladım ben bu yasaktan? Bu ne anarşiklik?" Bu sözleriyle Uğur, yasakların etkisiz kaldığını ve kullanıcıların VPN ile engelleri aştığını vurguladı.