FİLENİN SULTANLARI ALTIN MADALYA ŞANSINI KAYBETTİ

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2024 Paris Olimpiyatları yarı finalinde İtalya'ya 3-0 yenilerek finale çıkma şansını kaybetti. Tarihi bir başarıya imza atan Filenin Sultanları, yarı finale çıkarak Türk voleybolu adına büyük bir ilki gerçekleştirdi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda A Milli Kadın Voleybol Takımımız, yarı finalde İtalya ile karşı karşıya geldi. Grupta da mağlup olduğumuz İtalya’ya karşı bu kez rövanş için sahaya çıkan millilerimiz, zorlu mücadelede rakibine yine diş geçiremedi ve 3-0’lık skorla mağlup oldu. Setler, 22-25, 19-25 ve 22-25 sonuçlarıyla İtalya lehine tamamlandı.

BRONZ MADALYA MAÇINA HAZIRLIK

Yarı finalde alınan bu mağlubiyet sonrası Filenin Sultanları, gözünü bronz madalya mücadelesine çevirdi. Milli takımımız, cumartesi günü saat 18.15’te Brezilya ile karşılaşarak Olimpiyatlardaki son maçında madalya için sahaya çıkacak. Takımın moralini yüksek tutmak ve bu önemli maçı kazanmak için yoğun bir hazırlık süreci başlatıldı.

GRUPTA İTALYA'YA YENİLDİK, ÇİN'İ GEÇEREK YARI FİNALE ÇIKTIK

Olimpiyat grup aşamasında 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan millilerimiz, çeyrek finale yükselmeyi başarmıştı. Tek mağlubiyetini İtalya karşısında yaşayan takımımız, çeyrek finalde Çin’i 3-2 mağlup ederek tarihinde ilk kez yarı finale çıkma başarısını göstermişti. Ancak yarı finalde tekrar karşılaştığı İtalya’ya bu kez de diş geçiremeyen Filenin Sultanları, altın madalya şansını kaybetti.