INSTAGRAM YENİDEN AKTİF

Türkiye'de 60 milyona yakın kullanıcısı bulunan Instagram, 2 Ağustos'tan bu yana BTK tarafından alınan karar doğrultusunda erişime kapatılmıştı. Yapılan görüşmeler sonucunda platforma uygulanan erişim engeli kaldırıldı.

Instagram kullanıcılarının merakla beklediği erişim engeli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun açıklamalarıyla saat 21.30 itibariyle sona erdi. Bakan Uraloğlu, Meta yetkilileriyle yapılan anlaşmanın detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

ERİŞİM ENGELİ KALDIRILDI

2 Ağustos tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) kararıyla erişim kısıtlaması getirilen Instagram, yapılan anlaşmaların ardından yeniden kullanıma açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, “Instagram’a erişim engeli kaldırılmıştır” ifadesini kullanarak, sürecin sonlandığını duyurdu.

META İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Bakan Uraloğlu, Meta platformu yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun hareket edileceği ve kullanıcı haklarının korunacağı yönünde anlaşmaya varıldığını belirtti. Uraloğlu, “Katalog suçlar kapsamında yapılan taleplerimizin karşılanacağı, sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü verilmesi üzerine erişim engelini kaldırdık” dedi.

TERÖRLE MÜCADELEDE HASSASİYET VURGUSU

Uraloğlu, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını vurgulayarak, PKK/PYD ve FETÖ gibi terör örgütlerine ait içeriklerin Meta platformu tarafından kaldırılması için gerekli adımların atılacağını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'deki dijital güvenliğin artırılması ve yasal uyumun sağlanması için Meta yetkililerinin yakında Türkiye'ye üst düzey bir ziyaret gerçekleştireceğini de duyurdu.

INSTAGRAM YENİDEN HAYATIMIZDA

Instagram, Türkiye’deki 60 milyona yakın aktif kullanıcısı ve bünyesindeki birçok e-ticaret işletmesi ile yeniden aktif hale geldi. Yaşanan bu süreçte işletmelerin zarar gördüğü tahmin edilse de, platformun tekrar erişime açılması ile normal işleyişin devam etmesi bekleniyor.