APPLE'DAN YÜZDE 100 ZAM: BUGÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ

​​​​​​​Türkiye'deki yüksek enflasyon, ürün ve hizmet fiyatlarında art arda zamları tetiklerken, teknoloji devi Apple da fiyat politikasını yeniden gözden geçirdi. Apple, Türkiye'deki kullanıcılarını etkileyen yeni bir zam kararı aldı ve bulut depolama hizmeti iCloud’un fiyatlarını yüzde 100 oranında artırdı.

iCLOUD FİYATLARINA DEV ZAM

Apple, Türkiye’de artan maliyetler nedeniyle iCloud hizmetlerine yüzde 100’e varan zam yaptı. Yüksek cihaz fiyatları nedeniyle depolama ihtiyacını iCloud ile karşılayan kullanıcılar, bugünden itibaren bu hizmete daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacak. En düşük paketi olan 50 GB'lık iCloud hizmeti, 12,99 TL’den 25 TL’ye yükseldi. En popüler seçenek olan 200 GB'lık paket ise 39,99 TL’den 79,99 TL’ye çıktı. 2 TB'lık premium paket ise 129,99 TL’den 249,99 TL'ye ulaştı.

TÜRKİYE'DEKİ DÖVİZ ARTIŞI KÜRESEL ŞİRKETLERİ ZORLUYOR

Apple’ın yanı sıra, döviz kurundaki artışı fiyatlarına hızla yansıtan diğer bir küresel şirket Adobe da 2024 yılında abonelik ücretlerine yüzde 400'ün üzerinde zam yaptı. Bu ani fiyat artışı, özellikle bireysel kullanıcılar için ciddi bir mali yük yaratırken, alternatif yazılımlara olan ilgiyi artırdı.