YOUTUBE’DAN MAKYAJ VİDEOLARINA KISITLAMA KARARI

YouTube, genç kullanıcılarını olumsuz etkileyebilecek içeriklerin önerilmesini sınırlandırmak için yeni adımlar atıyor. Platform, gençlerin beden algılarını bozabilecek ve olumsuz inançlar geliştirmelerine yol açabilecek videoların tanıtımını kısıtlayacak. Bu videolar arasında idealize edilmiş fiziksel görünümler ve şiddet içermeyen sosyal agresyon içeren içerikler de bulunuyor.

FİZİKSEL GÖRÜNÜMÜ İDEALİZE EDEN VİDEOLARA SINIRLAMA

YouTube, genç kullanıcıların fiziksel görünümleriyle ilgili olumsuz algılar geliştirmemesi için yeni algoritmalar geliştirdi. Algoritma, makyaj videoları ve fitness içerikleri gibi belirli fiziksel özellikleri üstün gösteren videoların gençlere önerilmesini kısıtlayacak. Özellikle burun, göz şekli gibi özellikleri değiştirmeye yönelik makyaj videoları ve kaslı ya da zayıf vücutları idealize eden fitness videoları bu yeni önlemler kapsamında yer alıyor.

TEKRARLAYAN MESAJLAR GENÇLERİ OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR

The Verge'de yer alan habere göre, YouTube bu içerikleri tamamen yasaklamasa da, genç kullanıcılar için bu videoların önerilme sıklığını ciddi oranda azaltacak. YouTube’un Gençlik ve Aile Danışma Komitesi üyesi Allison Briscoe-Smith, bu tür içeriklerin gençler üzerinde sağlıksız standartlar oluşturabileceğini belirterek, "Sağlıksız standartları ya da davranışları idealize eden içeriklerin fazla sıklıkta görülmesi, gençlerin kendilerini olumsuz değerlendirmelerine yol açabilir" dedi.