ŞAHAN GÖKBAKAR'IN VİLLASI İÇİN YIKIM KARARI

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki villasının kaçak yapı olduğu tespit edildi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından villa için yıkım kararı alındı ve Marmaris Belediyesi’ne resmi yazı gönderildi. Ancak Gökbakar karara itiraz etti, dava süreci devam ediyor.

YIKIM KARARI ÇIKTI, BELEDİYEYE BİLDİRİLDİ

Marmaris Delikyol Koyu'nda yer alan ve Şahan Gökbakar tarafından 2018 yılında satın alınan villa, Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucu kaçak olarak tespit edildi. Bölgenin “Doğal Karakteri Korunacak Alan” statüsünde olduğu belirtilerek, villada imar barışına aykırı ek yapıların bulunduğu açıklandı. Bunun üzerine yıkım kararı alındı ve kararın uygulanması için Marmaris Belediyesi’ne yazı gönderildi.

GÖKBAKAR’DAN İTİRAZ: HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Şahan Gökbakar, villa hakkında alınan yıkım kararına itiraz ederek hukuki süreç başlattı. Davanın devam etmesi nedeniyle Marmaris Belediyesi henüz yıkım işlemlerini gerçekleştirmedi. Gökbakar’ın arazisi, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılında onayladığı Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

2018 yılında Marmaris’te 10 milyon TL’ye villa satın alan Gökbakar, villanın önündeki sahile izinsiz iskele yaptırmış ve “Özel Mülktür Girilmez” tabelası asmıştı. Ayrıca sahile deniz kumu döküp denize zodyak botla tonoz bırakmıştı. Bu durum sosyal medyada tepki çekmiş, yapılan paylaşımlar üzerine Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü inceleme başlatmıştı. Gökbakar, konuyla ilgili olarak önceki ev sahibinin yapı kayıt belgesi aldığını belirtmiş ve tepki gösterilen tabelayı kaldırmıştı.