NARİN CİNAYETİNDE KORKUNÇ İTİRAF

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada şok edici ifadeler ortaya çıktı. Cinayetle ilgili tutuklanan Nevzat Bahtiyar, amcası Salim Güran tarafından tehdit edildiğini belirterek, cinayeti gizlemek zorunda kaldığını söyledi.

"ARİF'İN KIZINI ÖLDÜRDÜM" DİYEREK TEHDİT ETTİ

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma derinleşiyor. Olayla ilgili gözaltına alınan ve "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklanan Nevzat Bahtiyar’ın sulh ceza hakimliğindeki ifadesi ortaya çıktı.

Bahtiyar, amca Salim Güran tarafından tehdit edildiğini belirterek, "Salim bana 'Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm.' dedi." ifadesini kullandı. Bahtiyar, olayla ilgili ilk ifadesinde bu durumu anlatmadığını, Salim Güran’dan korktuğu için gerçeği sakladığını söyledi.

CESEDİ DERE KENARINA GİZLEDİ

Nevzat Bahtiyar, Narin’in cesedini dere kenarına gizlediğini anlatarak, "Narin'in cesedini derenin kenarına bıraktım, üzerine taş koydum. Cesedi doğal bir kayanın dibine yerleştirdim ve üstünü kapattım. Dışarıdan bakılınca anlaşılmıyordu." dedi. İfadesinde Salim Güran ile birlikte Narin’in cesedini kendi aracına yüklediğini belirten Bahtiyar, cesedi çuvala yerleştirip dere kenarına sakladığını ifade etti.

SALİM GÜNDEME GELDİKÇE TELAŞLANDI

Bahtiyar, olay sonrası Salim Güran’ın tedirgin hareketlerine dikkat çekti. Narin’i arama çalışmalarına katılan Salim Güran’ın huzursuz olduğunu söyleyen Bahtiyar, "Arama çalışmalarında Salim çok tedirgindi, buna benzer bir tedirginliği daha önce başka birinde görmedim. Cesedi gömdükten sonra ilk kez burada karşılaştık." dedi.

ÇELİŞKİLİ İFADELER TUTUKLAMAYA GİDEN YOLU AÇTI

Sulh ceza hakimliği kararında, Bahtiyar’ın bir kısmını itiraf etmesine rağmen bazı sorulara çelişkili yanıtlar verdiği belirtildi. Kararda, "Şüpheli, bazı ifadelerinde tutarsızlık göstererek birtakım şüphelileri korumaya çalıştığı izlenimi vermektedir." denildi. Soruşturmanın henüz tamamlanmadığı ve delillerin kaçma ihtimaline karşı güçlü olduğu gerekçesiyle Bahtiyar’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

23 ŞÜPHELİNİN İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Salim Güran ve Nevzat Bahtiyar’ın tutuklandığı soruşturma kapsamında, diğer 23 şüpheli hakkındaki işlemler de sürüyor.