SOSYAL MEDYA FENOMENİ 'JAHREİN' GÖZALTINA ALINDI

Antalya'da sosyal medya fenomeni 'Jahrein' lakaplı Ahmet Sonuç, müstehcenlik suçlamasıyla gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, Sonuç'un sosyal medyada müstehcen içerikli konuşmalar yaptığı gerekçesiyle hakkında işlem başlatıldığını açıkladı.

EMNİYETTEN YAZILI AÇIKLAMA

Antalya Emniyet Müdürlüğü, Ahmet Sonuç’un gözaltına alınmasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, sosyal medya platformlarında toplumun ahlaki değerlerine uygun olmayan yayınlar ve konuşmalar yapıldığının tespit edildiğini belirtti. Emniyetin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Bazı basın ve yayın organlarında, sosyal medya hesaplarında müstehcen içerikli yayınların yapıldığına dair haberlerin ardından gerekli incelemeler yapılmış ve bu bağlamda 'Jahrein' lakaplı Ahmet Sonuç hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 226. maddesine göre müstehcenlik suçundan işlem başlatılmıştır."

CANLI YAYINLAR İNCELENDİ

Açıklamaya göre, Sonuç'un sosyal medya platformu Twitch üzerinden yaptığı canlı yayınlarda müstehcen içerikli konuşmalar tespit edildi. Aynı suçlama ile başka bir sosyal medya kullanıcısının da gözaltına alındığı bildirildi. Her iki şahıs hakkında yasal işlem başlatıldığı ve soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.