TRUMP’IN YAKINLARINDA SİLAH SESLERİ DUYULDU

Florida'da eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yakınlarında silah sesleri duyuldu. Trump'ın kampanya ekibi, eski başkanın güvende olduğunu duyurdu. Şüpheli kısa sürede yakalandı.

Eski ABD Başkanı ve 2024 seçimlerinde Cumhuriyetçi Partinin adayı olan Donald Trump’ın, Florida’daki West Palm Beach bölgesinde kaldığı sırada silah sesleri duyuldu. Trump’ın kampanya iletişim direktörü Steven Cheung, “Başkan Trump, civardaki silah sesleri duyulduktan sonra güvende. Şu anda başka ayrıntı yok." açıklamasını yaptı. Olayın ardından Trump’ın güvenliği artırıldı.

BIDEN VE HARRIS OLAYDAN HABERDAR EDİLDİ

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden ve Yardımcısı Kamala Harris’in, Trump’ın yakınlarındaki olay hakkında bilgilendirildiği ve eski başkanın güvende olduğunun öğrenilmesinden memnuniyet duyulduğu ifade edildi. Harris, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Florida'daki eski Başkan Trump’ın yakınlarında silah sesleri duyulduğu haberini aldım ve onun güvende olduğunu bilmekten mutluluk duydum.” ifadelerine yer verdi.

SİLAHLI ŞÜPHELİ YAKALANDI

Trump’ın oğlu Donald Trump Jr., yerel güvenlik güçlerinin olay sonrası AK-47 tipi silah bulduğunu ve bir şüphelinin yakalandığını açıkladı. Associated Press'e konuşan kaynaklara göre, Trump golf oynarken şüpheliye Gizli Servis ajanı tarafından ateş açıldı. West Palm Beach Şerifi Ric Bradshaw, şüphelinin Trump’tan yaklaşık 400-500 metre uzaklıkta olduğunu ve ajanların olaya anında müdahale ettiğini belirtti. Zanlının kaçmaya çalıştığı sırada silahını bırakıp arabayla uzaklaştığı bilgisi de paylaşıldı.

TRUMP’TAN DESTEKÇİLERİNE MESAJ

Olayın ardından Trump, destekçilerine bir e-posta göndererek "Etrafımda silah sesleri duyuldu ancak iyiyim ve güvendeyim." ifadelerini kullandı. FBI, olayı “suikast girişimi gibi görünen bir vaka” olarak değerlendirdiklerini ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.