TRUMP'A YÖNELİK SUİKAST GİRİŞİMİNDE BULUNAN ZANLININ YAKALANDIĞI ANLAR PAYLAŞILDI

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişimi şüphesiyle yakalanan zanlının gözaltına alındığı anlara dair görüntüler, kamuoyuyla paylaşıldı. Florida'da Trump'ın golf sahasının yakınında gerçekleşen olayın ardından zanlı Ryan Wesley Routh'un gözaltına alındığı sırada çekilen vücut kamerası kayıtları sosyal medyada büyük ilgi gördü.

ZANLI TESLİM OLDU

Martin Bölge Şerifliği tarafından paylaşılan görüntülerde, 58 yaşındaki Ryan Wesley Routh’un, polis ekiplerinin talimatlarına uyarak sorunsuz şekilde teslim olduğu görülüyor. Şerif yetkilileri tarafından ters kelepçeyle gözaltına alınan Routh, bugün mahkemeye çıkarıldı. Kendisine, "ateşli silah bulundurma" ve "seri numarası silinmiş silah bulundurma" suçlamaları yöneltildi.

GİZLİ SERVİS: SUİKAST GİRİŞİMİ OLDUKÇA CİDDİ

ABD Gizli Servisi Direktör Vekili Ronald Rowe, suikast girişimi olarak değerlendirilen olaya ilişkin düzenlenen basın toplantısında, Trump’ın güvenliğinin en üst düzeyde sağlandığını vurguladı. Rowe, "Başkan Biden, eski Başkan Trump ve Başkan Yardımcısı Harris için en üst düzeyde koruma istediğini açıkça belirtti," dedi. Rowe ayrıca, zanlının çalılıklarda uzun süre Trump’ı izlemeye çalıştığını, ancak Trump’ın görüş alanında olmadığını belirtti.

FBI: ZANLININ UKRAYNA'YA PARALEL PLANI VARDI

FBI yetkilisi Jeffrey Veltri ise suikast girişimini "oldukça ciddi" olarak tanımlayarak, şüphelinin sosyal medya hesaplarını incelediklerini ve Routh'un Afgan paralı askerleri Ukrayna'da savaştırmayı hedeflediğini belirtti. FBI, Routh'un yalnız mı hareket ettiğini ya da başkalarıyla iş birliği yapıp yapmadığını araştırmaya devam ediyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Dün akşam Florida'daki Trump golf sahasının yakınlarında silah sesleri duyulmuş, Trump’ın güvende olduğu bildirilmişti. Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr, sahada bir AK-47 silahının bulunduğunu ve bir şüphelinin gözaltına alındığını açıklamıştı. Trump da yaptığı açıklamada, "Etrafımda silah sesleri duyuldu ancak iyiyim ve güvendeyim," ifadelerini kullanmıştı.