NARİN’İN ÖN OTOPSİ RAPORU SIZDI: ÖLÜM SIVISI AMCANIN ELİNDE

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın otopsi raporunda boğularak öldürüldüğü belirtildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun raporunda, Narin’in ağzından çıkan sıvının amca Salim Güran’ın eline bulaştığı ve oradan araç direksiyonu ile koltuğuna geçtiği tespit edildi.

OTOPSİ RAPORUNDAN DETAYLAR

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın ölümüne dair soruşturma devam ederken, Adli Tıp’tan sızan ön rapor olayın detaylarını ortaya koydu. Raporda, Narin’in boğularak öldürüldüğü ve ağzından çıkan sıvının, amca Salim Güran’ın eline, oradan da aracın direksiyonuna ve koltuğuna bulaştığı ifade edildi.

Tam otopsi raporunun ise 23-24 Eylül tarihine kadar tamamlanması bekleniyor.

12 KİŞİ TUTUKLANDI, SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Soruşturma kapsamında, Narin’in cansız bedenini Eğertutmaz Deresi’ne saklayan Nevzat Bahtiyar, annesi, ağabeyi ve akrabalarının da bulunduğu toplam 11 kişi daha önce tutuklanmıştı. Son olarak amca Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran da “kasten öldürmeye iştirak” suçundan tutuklanarak tutuklu sayısı 12’ye yükseldi. Narin’in kuzenleri ise serbest bırakıldı.

DİYANET’TEN İMAMA SORUŞTURMA

Olayla bağlantılı olarak, Narin Güran soruşturması kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi cami imamı R.K.’nin telefonunda pornografik görüntüler tespit edilmesi üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı da soruşturma başlattı.

NEVZAT BAHTİYAR’IN İTİRAFLARI

Savcılıkta ifade veren Nevzat Bahtiyar, Narin’in cesedini nasıl taşıdıklarını anlatarak, "Salim Güran’ın aracındaki battaniyeye sarılı halde cesedi alıp kendi aracımın arka koltuğuna bıraktık. Ardından Salim, battaniyeyi alarak mezarlık yönüne doğru uzaklaştı" dedi. Bahtiyar’ın evinde yapılan incelemeler ise devam ediyor.