İSRAİL, ÇAĞRI CİHAZLARINI PATLATTI: SEKİZ ÖLÜ, 2 BİN 800 YARALI

İsrail, Lübnan'da Hizbullah'a ait olduğu belirtilen çağrı cihazlarını hack'leyerek patlattı. Saldırılarda sekiz kişi hayatını kaybederken, 2 bin 800 kişi yaralandı. Patlamalar, cihazların sahiplerinin üzerindeyken gerçekleşti.

Lübnan resmi ajansı NNA'ya göre, İsrail tarafından kullanılan yüksek teknolojiyle "pager" isimli çağrı cihazları patlatıldı. Patlamalar, Beyrut’un güney banliyölerinden başlayarak Lübnan’ın farklı bölgelerinde de etkili oldu. NNA, bu olayı "benzeri görülmemiş bir güvenlik ihlali" olarak nitelendirdi. Patlamaların sonucunda yüzlerce kişi hastanelere sevk edildi.

ÇAĞRI CİHAZLARI PATLADI, HİZBULLAH MENSUPLARI YARALANDI

Sosyal medyada yayılan görüntülerde, bazı cihazların sahiplerinin üzerindeyken patladığı anlar yer aldı. Özellikle Hizbullah mensuplarının ağır yaralandığı ve yaralananlar arasında çok sayıda örgüt üyesinin bulunduğu bildirildi. Cihazların sinyal vermesiyle sahiplerinin ellerine aldığı ve bu esnada infilak ettiği dikkat çekiyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI TEYAKKUZDA

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, patlamaların ardından ülkede sağlık personelini acil durum ilan ederek göreve çağırdı. Yaralıların hastanelere taşınması için yollarda ambulanslara öncelik tanınması istendi. Ayrıca, vatandaşlara çağrı cihazı kullanmamaları yönünde uyarılar yapıldı. Beyrut'ta birçok ambulans hareket ederken, Lübnan ordusu da sokaklarda güvenliği sağlamaya çalışıyor.