NARİN'İN ÖLÜM TARİHİ VE NEDENİ AÇIKLANDI

Diyarbakır’da öldürülen Narin Güran’a ilişkin Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapor tamamlandı. Raporda, Narin’in kaybolduğu gün olan 21 Ağustos’ta boğularak öldürüldüğü belirlendi. Cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı ise tıbben değerlendirilemedi.

NARİN GÜNÜNDE BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ

Diyarbakır’da kaybolan ve günler sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın ölümüne dair merakla beklenen Adli Tıp Kurumu raporu tamamlandı ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Rapora göre, Narin Güran 21 Ağustos'ta kaybolduğu gün boğularak öldürüldü. Ölüm nedeni olarak “ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılma” gösterildi. Ayrıca, raporda Narin’in sol diz altından bacağının kopmasına neden olan travmanın ölüm sonrası hayvanlar tarafından oluşturulduğu ifade edildi.

CİNSEL SALDIRIYA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME YAPILAMADI

Raporda dikkat çeken bir diğer bilgi ise, Narin Güran’ın cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı konusunda tıbbi bir değerlendirmenin yapılamadığı oldu. Bu durum, soruşturmanın bu yönünün netlik kazanmadığına işaret ediyor.

SORUŞTURMA GENİŞLETİLMİŞTİ

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında amca Salim Güran ve Narin’in cansız bedenini gömen Nevzat Bahtiyar tutuklanmıştı. Ardından soruşturma derinleştirilerek aile üyeleri de dahil birçok kişi gözaltına alınmıştı. Baba Arif Güran serbest bırakılırken, Narin’in abisi Enes Güran’ın kolundaki diş izleriyle ilgili Adli Tıp 2. İhtisas Kurulu’nun raporu ise yarın çıkacak.