FİYATI EN HIZLI DÜŞEN VE EN ÇABUK SATILAN MODELLER

İkinci el araç piyasasında fiyatlar düşmeye devam ederken, satılan araç sayısı artıyor. Yapılan analizlerde fiyatı en hızlı gerileyen ve piyasada en hızlı satılan araçlar ortaya çıktı. Uzmanlar, sıfır otomobillerde yıl sonu kampanyalarının devam edebileceğini belirtiyor.

Ağustos ayında yapılan analizlere göre, ikinci el araç fiyatları yıllık bazda yüzde 4,2 oranında geriledi. Böylece piyasada 14 aydır kesintisiz bir fiyat düşüşü yaşanıyor. Araç ilanlarında ise yüzde 1’lik bir düşüş yaşanırken, satılan araç sayısında yüzde 3’lük artış görüldü. İlanlardaki araçların ortalama satılma süresi 23 güne indi.

EN HIZLI DÜŞEN VE EN HIZLI SATILAN MODELLER

Özellikle 5 yaş ve üzeri araçlarda fiyat düşüşü daha belirgin oldu. C Segmenti aile otomobilleri, ikinci elde en hızlı satılan araçlar arasında yer alıyor. Fiat Egea ve Renault Megane, en çok tercih edilen modellerden. Ayrıca Çin menşeli Chery markasına ait modeller de en çok satılan araçlar arasında ilk 5’te bulunuyor.

SIFIR OTOMOBİLLERDE YIL SONU KAMPANYALARI BEKLENİYOR

Sıfır otomobil piyasasında markalar, döviz kurundaki artışa rağmen fiyatları sabit tutmaya çalışıyor. Yılın son çeyreğinde tüketicilere yeni kampanyalar sunulması bekleniyor. Ancak döviz kurundaki artışın devam etmesi halinde fiyatların yükselmesi kaçınılmaz olacak.