MEHMET ŞEF'TEN SERT ÇIKIŞ: "SİZ BU CESARETİ NEREDEN ALIYORSUNUZ?"

Masterchef Türkiye'de heyecan dorukta! Son bölümde bir yarışmacı daha Masterchef'e veda etti. Yarışmacılardan Erzincan Tulum peyniri ile yaratıcı tabaklar yapmaları istenen gecede, en kötü tabağı hazırlayan isim yarışmadan elendi.

Mehmet Şef'in sert eleştirileri geceye damgasını vurdu: "Siz bu cesareti nereden alıyorsunuz?" dedi.

TULUM PEYNİRİ İLE YARATICILIK

Masterchef'te şefler, eleme potasındaki yarışmacılara Erzincan Tulum peyniri ile yaratıcı bir yemek yapmaları için 45 dakika süre verdi. Somer Şef, "Kolay bir ürün değil. Keskin kokusu ve tadı var. Dengeyi iyi bulmalısınız." diyerek yarışmacıları uyardı. Yarışmacılar bu zorlu ürünü ön plana çıkararak tabaklarını hazırladı.

MEHMET ŞEF'TEN SERT ELEŞTİRİ: "SİZ BU CESARETİ NEREDEN ALIYORSUNUZ?"

Yarışmacı Hakan’ın tabağını tadan Mehmet Şef, büyük bir hayal kırıklığı yaşadı ve sert bir çıkış yaptı: "Ben 30-35 senedir bu işteyim, hiçbir müşteriye tabağı bu şekilde sunmadım. Siz bu cesareti nereden alıyorsunuz? Bu, üşengeç aşçı işi." diyerek Hakan'ı uyardı.

İKİNCİ ETAP: KADAYIF KARİDES YARIŞI

İkinci etapta yarışmacılardan Somer Şef'in özel tarifi olan Kadayıf Karides yapmaları istendi. Somer Şef, karideslerin kafasını ve kabuklarını nasıl değerlendireceklerini detaylı bir şekilde anlattı. Yarışmacılar bu zor tabakta tüm hünerlerini sergiledi.

MASTERCHEF'E VEDA EDEN İSİM BELLİ OLDU

Son ikiye kalan Kaan ve Bera arasında yapılan değerlendirme sonunda Bera, yarışmaya veda eden isim oldu. Gözyaşlarına hakim olamayan Bera’ya Somer Şef, "Asya mutfağı projelerimizde yer alacaksın, ilk seni arayacağız." diyerek müjde verdi.