RECAİ KUTAN HAYATINI KAYBETTİ

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Recai Kutan, 94 yaşında yaşamını yitirdi.

 

Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada, "Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı Muhterem Büyüğümüz Recai Kutan, hakkın rahmetine kavuşmuştur." ifadelerine yer verildi.

TEMSİLCİLERDEN TAZİYE MESAJLARI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Recai Kutan'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Aziz milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekânı cennet, makamı âlî olsun." açıklamasını yaptı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da "Recai Kutan ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Rabb'im onu rahmetiyle kuşatsın, mekanı cennet olsun." mesajını paylaştı.

RECAİ KUTAN KİMDİR?

1930 yılında Malatya'da doğan Recai Kutan, siyasi kariyerine 1974 yılında Milli Selamet Partisi (MSP) Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle başladı. 16., 20. ve 21. dönemlerde Malatya milletvekili olarak TBMM’de görev aldı. 1977 koalisyon hükûmetinde İmar ve İskân Bakanlığı yaptı.

12 Eylül 1980 darbesinden sonra MSP yöneticileriyle birlikte 10,5 ay hapis yattı. Refah Partisi'nde Genel Başkan Yardımcılığı ve Malatya Milletvekilliği yapan Kutan, 1996-1997 yılları arasında Erbakan Hükümeti’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı.

Refah Partisi’nin kapatılmasından sonra kurulan Fazilet Partisi’nin Genel Başkanı oldu. Fazilet Partisi'nin kapatılmasının ardından Saadet Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı olarak görev aldı. Son dönemde Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve ESAM Genel Başkanı olarak çalışmalarına devam ediyordu.